Paaspauze in Roeselare : van Koersmuseum tot Instagramroute en TikTokTour

Wat te doen in deze extra lange paasvakantie? Roeselare ontdekken, natuurlijk! Trek tijdens de 'verlengde' paasvakantie met je gezinsbubbel naar het museum. Je kan er terecht voor een interactief bezoekje aan Koers museum, de Instragramroute en een echt TikTok Lentetour. Kinderen en tieners genieten volop mee!

Koers zoektocht
Koers opdracht

Waarom Koers?

Eventjes kaderen. Ik ben zelf geen wielrenner. Ik kijk ook geen koers. Ik kan misschien 2 wielrenners opnoemen. Maar ik woon nu eenmaal in een stad die toch wel wat koersgeschiedenis meedraagt. 
Ik ga hier niks schrijven over die koersgeschiedenis, want de kans dat ik de bal volledig missla, is groot.

Waar ik wel iets over kan zeggen, is het Koers museum. Tijdens onze extra week paaspauze, zochten we nog een leuke activiteit om te doen met de kinderen. Of moet ik zeggen 'tieners'?

Koers regenboogtruitjes
Poseren voor de roze regenboogmuur

De ontsnappingskoning van Koers

Tijdens de paasvakantie zijn er een aantal formules die je kan uittesten in het museum. Wij kozen voor het tienerprogramma. Hiervoor heb je wel een smartphone nodig, met de gratis Erfgoedapp op. De bedoeling is om een aantal opdrachten te gaan zoeken en dan op de juiste plaats het antwoord te scannen met je smartphone. 

Een heel interactieve zoektocht, dus. Het spel zit heel goed in elkaar met heel verscheiden opdrachten. Er moest een rebus opgelost worden, een kruiswoordraadsel ingevuld, we gingen op zoek naar mascottes, er zaten filmpjes bij de opdrachten,... Zo werden onze tieners langs alle verschillende zalen geloodst. Tussendoor waren ze eigenlijk ook wel geprikkeld door de opdrachten van de andere zoektocht die overal verspreid staan, zoals bijvoorbeeld het maken van een Koers-pin. 

Reken voor het afwerken van de Ontsnappingsroute zeker op anderhalf uur. Na het volgen van de opdrachten, konden de tieners hun prijs ophalen aan het onthaal. De Koers-bidon wordt vanaf nu regelmatig gebruikt op onze uitstapjes. 

Instaroute Roeselare
Instaroute Roeselare

En verder in Roeselare?

Sinds kort kan je in Roeselare terecht voor een echte Instagram route. Ideaal om te combineren met een bezoekje aan Koers. Je kan aan het onthaal van Koers je plannetje vragen. 
De route bevat installaties op verschillende buitenplekjes, maar je kan ook in enkele winkels binnen gaan om een foto te nemen bij de instawalls. Deze blijven nog de hele lente beschikbaar in de stad. En er zijn ondertussen ook al plannen om tegen de zomer de instaroute nog uit te breiden met nieuwe locaties. Instaplezier tot eind augustus, dus. 
In sommige winkels kan je één van de verschillende shoppingbags krijgen. En je maakt zelfs kans op een overnachtingsbon in Roeselare als je post met de juiste hashtags #instaroute #vanrsl.  

Ook kan je er de TikTok Lentetour doen. Die hebben we zelf nog niet uitgetest, wegens echt gloednieuw. Ik ga mij zelf niet meer aan een TikTok dansje wagen, daarvoor reken ik op mijn dochters. 

Zelf ook Roeselare ontdekken?

Reserveer je plekje bij het Koersmuseum. Voor de Instaroute en de Tiktok Lentetour hoef je niet te reserveren.