Plezier met authentieke stoomtreinen in Maldegem

Met de trein naar... Eeklo

Op een zonnige 1 mei besloten we om een uitstapje te maken naar het stoomtreinmuseum in Maldegem. Ik moet toegeven dat ik niet zo'n grote liefhebber ben van treinen, maar na afloop bleek iedereen er gek op te zijn.

Bij aankomst werden we begroet door de indrukwekkende stoomtrein die op het spoor stond te dampen. Het was een authentieke trein die in vroegere tijden tussen Maldegem en Eeklo reed. En dat was precies wat we gingen doen: een treinrit maken met deze stoomtrein!

De treinrit was een fantastische belevenis. Het was alsof we terug in de tijd werden gekatapulteerd, naar een tijdperk waarin treinen nog het belangrijkste vervoermiddel waren. Het geluid van de stoomfluit, het geratel van de wielen over de rails, de geur van de kolen: het was allemaal heel bijzonder.

Terug in Maldegem gingen we op zoek naar de smalspoortrein, waarmee we nog een ritje gingen maken tot aan de museumloods. Ook hier weer datzelfde gevoel van nostalgie en avontuur. 

En toen was het tijd voor een bezoek aan de werkplaats en het museum. We kregen deskundige uitleg over de geschiedenis van de treinen en konden zelfs even kijken hoe bepaalde wisselstukken door vrijwilligers werden gemaakt. 

Al met al was het een geweldige dag. Het stoomtreinmuseum in Maldegem is een echte aanrader voor iedereen die houdt van treinen, geschiedenis en avontuur.