Riebedebie met...Ben Roelants

Ben is reisreporter voor Het Nieuwsblad en netmanager van reiszender Evenaar. Zowel voor zijn job als in zijn vrije tijd trekt hij er graag op uit. Benieuwd naar zijn tips voor trips?

In welke streek breng jij het liefst je vakantie door?
Een heleboel! Een eerste grote ontdekking voor mij was de Provence van België, de Gaumestreek, net onder de Ardennen. Veel stenen worden gebruikt voor de villa’s daar. Ik denk ook aan de Vallei van de Semois, daar is het heel erg mooi om met de moto te gaan rijden. En het Land van Saaftinge is prachtig om te gaan wandelen.

Welke daguitstap in eigen land vind jij superleuk?
Een uitstap naar Antwerpen als stad is super want daar voel ik mij echt op mijn gemak en kom ik tot rust. Dus ja, daar durf ik in het weekend al wel eens naartoe trekken. Ik woon zelf op een geweldige plek in Puurs. Daar heb je bijvoorbeeld kasteel d’Ursel in Hingene wat zeker een bezoekje waard is in combinatie met gaan eten in de Oude Poort, vakantie ten top!

Voor welk uitstapje in eigen land mogen ze jou altijd wakker bellen?
Ik ga graag eens net over de grens naar het land van Saaf, daar is het heel mooi en die streek geeft mij heel veel rust. Ik ga dan ook graag naar restaurant De Kromme Waterweg waar de chef ’s ochtends met zijn mandje naar de duinen trekt om daar eten van de grond te plukken en dat te verwerken in de keuken. Zalig! Ik rijd ook graag met de moto met een paar vriendin richting De Eifel, de Semois of de Gaumestreek, daar ben ik de rustigste man ter wereld.

Waar heb je de leukste vakantieherinneringen?
Semois, naartoe geweest met mijn vrouw. Berenloop in de bussen gaan plukken, forel gaan vangen en op de B&B waar we verbleven hebben we dat zelf klaargemaakt op de BBQ, een hele fijne ervaring om te doen!
Valei van de Semois, absoluut op!

Welk monument of museum moet iedereen eens bezoeken?
Het Mas in Antwerpen, het Fotomuseum in Antwerpen, het museum M in Leuven, wereldtop!

Ultieme Vlaamse vakantietip?
Kijk eens wat verder dan onze Vlaamse kust alleen als daguitstap, er zijn zoveel ongekende streken in eigen land om te ontdekken.

Volg Ben Roelants via zijn website benroelants.be

WIL JE DIE STREKEN GRAAG ONTDEKKEN? CHECK DAN ZEKER ONZE ACTIVITEITENZOEKER VOOR DE ALLERLEUKSTE TIPS