#riebedebiecorona: 4 paasknutseltips voor kinderen in tijden van corona

Coronadagen zijn rare tijden! #blijfinuwkot heeft een impact op ons allemaal en het lijkt erop dat we het nog een tijdje gaan moeten volhouden. Pasen vieren we dit jaar in ons kot, dus waarom maken we er geen leuk paaskotfeestje van met deze paasknutsels:

1. VROLIJKE PAASHANGERS

Niets is leuker dan je huis op te vrolijken met een paasboom, een topactiviteit om tijdens de paasvakantie met kinderen te doen. Toen Kobe en Frauke vorige week thuiskwamen, organiseerden we een knutselpartijtje en maakten we samen deze originele paashangers van strijkparels.

Zelf maken?
Wat heb je nodig?
Ijzerdraad
Strijkparels
Lintje
Kniptang

Zo ga je te werk
1. Het is de bedoeling dat je de strijkparels rijgt aan een stukje ijzerdraad. Knip een stukje ijzerdraad met de tang af.
2. Maak aan het uiteinde een klein haakje en rijg er strijkparels aan in verschillende kleurtjes. Laat jullie creativiteit de vrije loop.
3. Plooi het om tot een ovalen vormpje en maak er een lintje aan vast.
4. Werk af met een kleurrijk paaskuikentje (wij vonden dit bij Hema) en hang het in je paasboom!

 

Bron: Leuke Wereld

2. PAASSTEMPELS MAKEN MET AARDAPPELS

Heb je aardappels in huis? Kies dan de meest ovale uit en kerf er met een mesje een leuk patroon in. Dan kun je deze vrolijke paaseieren stempelen. Een mooi kunstwerk voor opa en oma of iemand anders die je met Pasen met een mooie paasknutsels wil verrassen.
(Bron: GVA)

3. EIEREN VERVEN

Geen Pasen zonder geverfde eieren. Wie ze op een natuurlijke manier wil kleuren, laat twee kopjes groenten 15 tot 30 minuten koken in een halve liter water. In het gekleurde water laat je naderhand eieren maximum 12 minuten koken. Met twee handenvol uienschillen kleuren de eieren geel, wortelen zorgen voor oranje, rodekool voor blauw en spinazie voor groen.

4. ZOEK PAASTAKKEN EN VERSIER ZE

Ga naar buiten en haal de lente in huis met paasbloemen of maak zelf paastaken! Zoek een tak van een wilg (die vind je overal nu in de buurt als je op wandel gaat en zet hem in een vaas) Versier hem met zelfgemaakte eitjes of paasknutsels. Plezier verzekerd!

Bron foto's: Unsplash