Schaatsbaan gezocht! Test één van deze outdoor ijspistes uit

De temperaturen zijn nu echt kouder, dus hoog tijd om die schaatsen van de zolder te halen en één van deze outdoor pistes uit te testen. Een lijstje om komende maand bij te houden! Niet zo'n schaatsliefhebber? Dan kan jij ondertussen enkele attracties en musea in de buurt bezoeken terwijl de rest gaat schaatsen. Ook leuk!

1. Schaatsen op het Winterfeest in het Karrenmuseum
Kerst in het museum met knisperende vuurkorven, een markt én een schaatsbaan. Drink gezellig iets in de winterbar en geniet ondertussen van het gitaarspel van de veelzijdige artiest Kris Doms. Een gezellige dag verzekerd! Toegang is gratis.
Alle info vind je hier

2. Veurne on Ice - Flanders Gospel Choir
Het Flanders Gospel Choir brengt een zeer gevarieerd repertoire: bekende nummers als Go like Elijah (Chi Coltrane) en The Lord's prayer (Cliff Richard) worden aangevuld met minder bekende nummers van o.a. Oslo Gospel Choir en The Continentals.

3. Kerst in Ieper vieren met een overdekte ijspiste
Voor de liefhebbers van fonkelende kerstverlichting en feeëriek versierde kerstetalages hebben we goed nieuws: op vrijdagavond 23 november werd het startschot gegeven voor een splinternieuwe editie van ‘Kerst in Ieper’ met het Ieperse kerstdorp en de overdekte ijspiste op de Grote Markt in de hoofdrol.  Afspraak op de Grote Markt! Je kan er terecht tot en met 2 januari.

4. Schaatsplezier in Kortrijk
Bij een bezoek aan winter in Kortrijk kan de ijsschaatspiste niet ontbreken. Wie zich liever niet op het ijs begeeft, kan het spektakel met een drankje in de hand gade slaan in de winterbar met transparante wand. Nieuw dit jaar is een overdekte terraszone waar de ouders en vrienden aan het ijs zelf kunnen genieten van het vertier.

5. be-Mine ON ICE
Onuitputtelijk schaatsplezier tijdens be-MINE on-ICE! Trek je handschoenen aan, want van 14 december tot en met 6 januari vriest het op be-MINE. Huur een paar schaatsen en waag je op het ijs. De schaatsbaan is overdekt en 300 vierkante meter groot. Koude tenen? Geen nood, na een warme choco of glühwein in de gezellige winterkroeg ben je zo terug opgewarmd.

6. Ijsplezier in Sint-Truiden tijdens de Warmste maand
Eén maand lang genieten de bezoekers van winters schaatsplezier op de schaatsbaan of kikkeren ze op in de winterchalet. De Warmste Tafel neemt terug haar intrek op het bovenste verdiep van de chalet. Kleine en grote gezelschappen tafelen er samen voor het goede doel. Reserveren kan via www.dewarmstetafel.be

OP ZOEK NAAR EEN LEUKE ACTIVITEIT OM IN DE BUURT TE DOEN? VIND ZE VIA ONZE ACTIVITEITENZOEKER