Survivalkit om de coronacrisis te overleven!

Alle evenementen zijn door het coronavirus momenteel afgelast. Heel wat musea en attracties zijn gesloten én alle hobby's van zowel je kinderen als je zelf zijn geannuleerd. Hoe ga je in godsnaam de weekends en vrije momenten doorkomen? Met onze tips natuurlijk! Riebedebie helpt je komende weken op een veilige manier door de coronacrisis heen en zorgt dat je je niet snel zal vervelen.

1. Maak een natuurwandeling
Heel wat natuurdomeinen zijn wel nog open voor het publiek.  Wat dacht je van het Trollenbos in De Schorre, Domein Puyenbroeck of een uitstap naar het strand aan zee? Voorlopig kan je hier allemaal nog naartoe en als je op een veilig afstand van elkaar blijft dan kan dit zeker en vast geen kwaad.

2. Technopolis blijft digitaal open
Het is niet omdat Technopolis sluit dat er een reden is om op je wetenschapshonger te blijven zitten. Het doe-centrum biedt namelijk heel wat online proefjes aan die je perfect thuis kan uitvoeren, alsook meer dan 100 blogposts en talloze video’s met spectaculaire experimenten op YouTube en TikTok. 

3. Raadpleeg online eens een museumbibliotheek
Het Bakkerijmuseum mag dan misschien gesloten zijn, toch beschikt het ook over een unieke museumbibliotheek.De collectie bestaat onder meer uit boeken, eindwerken, vaktijdschriften, documentatiemappen, losse documentatie, video-en audiovisueel materiaal, privéarchieven van bakkers. Zeker eens checken!

4. Bezoek een museum via een virtuele tour
Op deze website vind je alvast 12 museums waar je een virtuele tour kan doen! Leerrijk en eens iets anders.

5. Doe eens een virtuele citytrip via Google Streetview
Gewoon thuis met je smartphone of tablet en samen op pad gaan in een stad waar jij van droomt, kan echt heel erg leuk zijn! www.google.be/intl/nl/streetview/

6. Volg @kattevennencosmodrome op Instagram en ontdek elke dag een space-weetje
Van weetjes over lekkende astronautenpakken tot...ontdek het zelf op Instagram en leer jezelf elke dag iets bij over de ruimte!

7. Met 't MOT in uw kot
Ook 't MOT in Grimbergen is gesloten voor het publiek. Maar op deze pagina bundelen ze wat je samen met het MOT thuis en in je omgeving kan doen, zodat je je favoriete museum niet hoeft te missen! Wat dacht je bijvoorbeeld van breivorkbreien? Of je eigen mandje vlechten?

8. Speelgoedmuseum daagt je uit
Elke week daagt het Speelgoedmuseum je uit! Maak deze week bijvoorbeeld een huisje uit je favoriete bouwblokken.
Haal je favoriete bouwblokken boven en bouw je eigen huis na of stel je droomhuis samen! Ga de uitdaging aan, maak een foto van jouw bouwblokkenhuis en tag op Facebook of Instagram via @speelgoedmuseum.mechelen
Benieuwd naar de uitdaging volgende week? Houd zeker hun pagina in het oog!


Blijf komende weken zeker terugkomen naar Riebedebie, want we zullen jou via dit artikel en tal van ideetjes op onze website verwennen met toffe content om je kinderen en jezelf bezig te houden en zo mee door deze crisis te loodsen. Houd dus zeker ook onze Instagrampagina en Facebookpagina in het oog want ook daar delen we allerlei tips en inspiratie om jezelf en je dierbaren door de coronacrisis heen te loodsen. Heb je zelf iets gezien? Laat het ons zeker weten en zorg voor elkaar. Niemand zegt dat het makkelijk zal zijn, maar we kunnen er wel zijn voor elkaar. En ondertussen tellen we keihard af naar de zomer waarin we weer massaal veel leuke uitstapjes zullen kunnen maken. Tel je mee af?