Transfo - The place to be voor een perfecte dag vol avontuur en genieten

Het is een waarheid als een koe… tieners de volle 60 dagen van de zomervakantie entertainen… het is niet altijd even makkelijk. Elke ouder krabt zich op tijd en stond wel eens serieus in het haar.

Gelukkig zijn er dan sites zoals Transfo in Zwevegem waar alle wensen en verlangens van elk lid van het gezin ingevuld worden. Jong en minder jong, iedereen is fan van Transfo.

transfo zwevegem

Transfo: een fantastsiche site én een plek vol geschiedenis

Transfo is een fantastische site. Het is niet zomaar een site maar een site met een bijzonder geschiedenis. Transfo is namelijk een oude elektriciteitscentrale aan de oevers van het kanaal Kortrijk/Bossuyt en dat kan je nog duidelijk zien.

De verschillende activiteiten vinden hun plaatsje op, rond en in de meer dan 100 jaar oude gebouwen van de centrale. Hoe zalig is dat! Alleen daarvoor is het al dik de moeite om eens op de site rond te lopen. Originele setting! 

transfo zwevegem

Vervelen is onmogelijk bij Transfo

Je vervelen is eigenlijk niet mogelijk bij Transfo. Integendeel, er is zo veel keuze dat het misschien moeilijk is om de kinderen terug mee naar huis te krijgen.

Zo kan je duiken in de oude 15 meter diep en 20 meter brede stookolietank; klimmen op een gigantische bakstenen schoorsteen of een waterparcours afleggen boven een oud waterbasis. De grotere avonturiers kunnen kiezen om een hoogteparcours tussen de oude gebouwen te trotseren om te eindigen met een adembenemende deathride vanaf de oude watertoren. Alle sportieve activiteiten worden georganiseerd door Oenanthe. Reserveren moet je dan ook via hen doen.

Wil je met je gezin/vrienden samen een queeste ondernemen, dan kan je een plekje voor Transfo circuit, een outdoor escaperoute langsheen verschillende gebouwen op de site, reserveren. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een van de twee escaperooms.

Binnen enkele maanden komt er op de site zelfs een heuse klimmuur en bolderzaal. Daarvoor is het nog heel eventjes wachten.

Ze hebben bij Transfo aan alles gedacht. Niet alleen op de site zelf kan je van alles doen, maar in de zomer kan je elk weekend een kajak of sup huren om het kanaal Kortrijk/Bossuyt op te gaan of je kan opteren om een tandem te huren om bijvoorbeeld via het jaagpad het kanaal af te fietsen. Voor elk wat wils! 

Aquapiste Transfo
Aquapiste Transfo

Een streepje cultuur en geschiedenis

Wil je toch liever wat meer weten over de elektriciteitscentrale, dan kan je een gids vastleggen. In de zomermaanden neemt deze je, na reservatie, op woensdagnamiddag mee op verkenning langsheen de gigantisch indrukwekkende machines. Met een gids kan je ook kennismaken met kunstwerken van de kunstacademie die er een mooi plekje kregen. Best mooie werken!

Hou zeker de website van Transfo in de gaten. Ze plannen iets speciaals voor de openmomumentendag in september.

transfo zwevegem
transfo

Zomerbars

Kan je na een dagje Transfo geen ‘pap’ meer zeggen, dan kan je je neervlijen in een van de zomerbars om te genieten van een drankje terwijl de kinderen zich op een van de speeltuintjes amuseren.

Leuk weetje! De lokale Circus brouwerij heeft verschillende eigen biertjes. Ideale locatie om die biertjes eens te proeven, niet? Via de Facebookpagina van deze brouwerij kan je zelfs zien wanneer je een concertje kan meepikken.

Katrien

Ze doet niets liever dan samen met Regis en hun 3 tienerzonen met veel goesting over hun uitstappen te schrijven.
Dol op 'petites histoires' en verborgen parels; houdt van reizen; altijd in voor een goed boek of een meeslepende podcast; maakt graag tijd voor een museum of een wandeling; houdt wel van kunst met een hoekje af.