Waarom een bezoek aan ZOO Planckendael altijd een goed idee !s

Op zoek naar een van de leukste en mooiste dierentuinen van België? Zoek niet verder, ga nu naar ZOO Planckendael in Mechelen! Je trekt er van het ene continent naar het ander en ontdekt er meer dan 200 verschillende dieren. Benieuwd welke avonturen wij er beleefden? 

Planckendael

Ga je mee op reis in ZOO Planckendael?

Het bezoek aan Planckendael is opgevat als een reis rond de wereld. Bij het binnen komen in het park neem je best een plattegrond mee. Daar kan je de 5 verschillende continenten zien waaruit het park opgebouwd werd. 

Elk continent heeft zijn eigen typische natuur, gebouwen en uiteraard ook dieren. Per gebied is er ook telkens een plekje voorzien om iets te eten of te drinken. Afhankelijk van waar je precies zin in hebt, kijk je vooraf best eens in welk continent je moet zijn. 

Welkom in Azië in ZOO Planckendael

Ons favoriete continent was zonder twijfel Azië. De klassen, de markt met specerijen... 
Overal zijn ook mooie fotohoekjes, waar de dochters heel graag poseerden. 

De dieren, daar keken ze uiteraard ook naar uit. De olifanten waren misschien wel het hoogtepunt van ons bezoek aan Planckendael. Je kan ze buiten gaan bekijken, maar ook in hun binnenverblijf kan je een kijkje nemen. Daar kan je hun familie stamboom bekijken, en leer je ondertussen ook nog iets bij over de gigantische hoopjes die de olifant legt. 

Planckendael
Planckendael
Planckendael

Proef van de vogelshow in ZOO Planckendael

Er is in Planckendael enkele keren per dag een vogelshow. Absoluut de moeite om deze mee te pikken! De show zelf duurt niet zo heel lang, maar je krijgt er wel een aantal prachtige vogels te zien. Soms komen ze zelfs zo dichtbij vliegen, dat je niet anders kan dan een beetje bukken. 

Op een bepaald moment mocht één van de vogels ook een wandeling maken tussen het publiek. Hij kwam net niet op de voeten van mijn dochter zitten. Een heel bijzondere ervaring!

Je krijgt ondertussen ook nog heel wat interessante info over roofvogels voorgeschoteld. Wat een prachtbeesten, in alle betekenissen!

Wat valt er nog te beleven in ZOO Planckendael?

Het meest tot de verbeelding spraken alle exotische dieren. De giraffen, apen, zebra's etc. De dieren zitten verdeeld over het vrij uitgebreide domein, je bent er zeker een volledige dag zoet mee. 

Ook is er wat ruimte voor avontuur. Hier en daar zijn er speelpleintjes en er is zelfs een heus klimavontuur voor de liefhebbers. 

De dochters waren heel enthousiast van het stukje waar je gewoon tussen de aapjes mocht wandelen. Uiteraard is het niet de bedoeling om die beestjes te gaan ambeteren, maar zo fijn om er gewoon tussen te kunnen lopen en die van dichtbij te zien!

Eten en drinken vind je er in overvloed. Wij kozen voor een frietjeslunch en waren best tevreden over het aanbod. En onze eigen mini vegetariër was heel content. Alles wat je er kon kopen was 100% vegetarisch. Ook de frikandellen! Dit lijkt mij eigenlijk vrij logisch dat een dierenpark veggie food aanbiedt, achteraf bekeken. Vreemd dat we dit niet bij alle dierenparken zien, eigenlijk. 

Kortom, tijd om een tripje Planckendael in te plannen!

Planckendael
Planckendael