Wij vonden dé ideale gezins-teambuilding bij Koezio in Brussel

Dat het niet altijd evident is om een (ont)spannende actieve tieneruitstap te vinden, is absoluut geen leugen. Zeker niet als het een bijzondere uitstap voor een jarige tiener mag zijn… Bovendien zorgde het slechte weer ervoor dat we elke buitenactiviteit meteen konden schrappen. 

Maar, wie zoekt, die vindt… 

En wij vonden die (ont)spannende uitstap bij Koezio in Brussel. 

Verjaardagsuitstap

Bij ons zit het zo: op een verjaardag gaan we op uitstap. Punt. Meer nog, het is een verrassingsuitstap, wat wil zeggen dat de jarige (en bij uitbreiding de andere tieners die anders misschien hun mond voorbij zouden praten #kenjetieners) niet weten wat of waar de uitstap is; tot het moment dat ze voor de deur staan. 

We trokken dus op de verjaardag van onze jongste richting Docks Bruxsel. Voor wie Docks niet kent, dit is het gigantisch shoppingcentrum aan de rand van het park van Laken. Niet alleen de naam, maar ook de straat ‘Werkhuizenkaai’ intrigeerde ons enorm. Na enig zoekwerk werd ons bevestigd dat er op de site vroeger de ene naast de andere fabriek gevestigd was; hence the name. Leuk weetje. Maar dit geheel terzijde, natuurlijk 😉 

Koezio
Koezio

Koezio vinden

Toegegeven, in het kluwen van wegen richting Docks was het even goed kijken waar we exact moesten rijden. Uiteindelijk bleek de beslissing om gewoon in de ondergrondse parking van het shoppingcentrum te rijden de juiste beslissing te zijn. 

Terug bovengronds was Koezio lekker makkelijk te vinden. Gewoon het shoppingcentrum (aan de juiste kant welteverstaan 😉) uitgaan en we wandelden er recht op af. En ja, op dat moment slaakten onze tieners een zucht van verlichting… ze vreesden al dat het een verrassings-shopping-uitstapje zou zijn… oh boy, hell no…

Toen de jarige de bestemming zag, klaarde zijn gezicht dan ook onmiddellijk op. Koezio is namelijk een indoorattractiepark waarbij je in een klein groepje moet bewijzen dat je alles in huis hebt om een ‘special agent’ te worden

We meldden ons snel aan en liepen door naar de lockers waar we onze spullen konden achterlaten. Hier hadden we verwacht dat we een speciaal Koezio-pak aangemeten zouden krijgen, maar deze stap mochten we blijkbaar overslaan. Wat de tieners een beetje jammer vonden. Niet getreurd, een pak hadden we niet echt nodig. Met onze gewone kledij konden we ons perfect in het avontuur storten. Doe wel gewone, lekker zittende kledij aan. We moesten klimmen, klauteren, onder en door buizen kruipen, noem maar op… En dit gaat nu net iets beter mét een broek en sneakers, dan met een rok en high heels 😉.

4 Koezio-zones

Het parcours was onderverdeeld in vier zones. Aan het begin van elke zone, kregen we de cruciale instructies om de opdracht tot een goed eind te brengen. Zodra we letterlijk groen licht kregen, konden we van start gaan. Goed samenwerken was hierbij de boodschap. In de eerste zone doorploegden we een doolhof terwijl we elk een aantal letters van een code dienden te verzamelen. Over multitasking gesproken. Enkel wanneer iedereen zijn taak goed volbracht had, konden we naar de volgende zone. Er stond dus veel op het spel. Laat ons zeggen dat het competitiegevoel stante pede op ‘aan’ stond. 

Voor de tweede opdracht moesten we zoveel mogelijk punten verzamelen. Die konden we krijgen door speciale lichtpunten te zoeken. Klinkt makkelijk, maar dat is het niet. Die punten lagen namelijk te rapen in, op, onder of tussen verschillende klimconstructies. We (lees: de oudjes) voelden spieren waarvan we al lang het bestaan niet meer wisten 😊 

Het derde onderdeel was dan fysiek wat rustiger; wat niet wil zeggen dat er geen uitdaging was. Ons inzicht en onze teamspirit werden uitvoerig getest met verschillende games. Schermpjes doen het natuurlijk altijd goed bij onze tieners. Altijd. Uiteraard slaagden we met glans in deze zone. 

Dan kwam de laatste zone er aan. Het werd snel duidelijk wat we in deze zone zouden moeten doen. Een klimgordel werd ons aangemeten en de gsm’s werden onverbiddelijk veilig in een locker opgeborgen… Een aandachtige lezer heeft dus al door dat het angstzweet bij ‘sommigen’ uitbrak… Een klimparcours en hoogtevrees gaan niet goed samen. Maar eerlijk gezegd, opgeven stond niet in ons woordenboek en tegenover tieners geven de ‘oudjes’ zich natuurlijk niet graag gewonnen. Bovendien moest de hoogtevrees, tijdens het uitvoeren van de verschillende uitdagingen op 15 meter hoogte, gewoon aan de kant gezet worden. Het team moest en zou samen de eindmeet halen… 

En dat deden we. Fieuw. 

Missie volbracht dus. 

Koezio
Koezio
Koezio

Wat vonden de tieners?

Die vraag moesten we eigenlijk niet stellen. De inspanningen die de tieners leverden om als team de eindmeet te halen en de rode inspanningsblos op hun wangen spraken boekdelen. 

Koezio is de perfecte uitstap om met het gezin te doen. Eventjes offline met zijn allen en samen de opdrachten tot een goed einde brengen. 

De jarige was een tevreden tiener.

Even Praktisch

Koezio vind je op Docks Bruxsel. Het is niet de goedkoopste uitstap, maar de afwerking van deze beleving maakt dat het zeker zijn prijs waard is. Bovendien heeft veiligheid ook zijn prijs. Terecht. 

Parkeren deden we dus in de parking van het shoppingcentrum.

Een hapje eten kan je gerust ter plaatse doen maar in het shoppingcentrum is er keuze te over om nadien bij een hapje en drankje na te kaarten.

Koezio
Koezio
Katrien

Ze doet niets liever dan samen met Regis en hun 3 tienerzonen met veel goesting over hun uitstappen te schrijven.
Dol op 'petites histoires' en verborgen parels; houdt van reizen; altijd in voor een goed boek of een meeslepende podcast; maakt graag tijd voor een museum of een wandeling; houdt wel van kunst met een hoekje af.