Winterexpo's in onze hoofdstad die je niet mag missen

Kiezen is verliezen… ook bij tentoonstellingen. Want er is gewoon zoveel leuks te zien en te doen dat de keuzestress onvermijdelijk toeslaat. Onze redactie maakte alvast deze preselectie van interessante expo’s die je tijdens de herfst-, kerst- en/of krokusvakantie kan bezoeken. 

Expo 1: Shin hanga in het Museum Kunst & Geschiedenis 

Deze tentoonstelling is er eentje voor liefhebbers van Japan. Nog tot midden januari kan je in het Museum Kunst & Geschiedenis in het Jubelpark meer dan 200 Shin hanga-prenten bewonderen. Traditionele prenten uit het begin van de 20ste eeuw, die naast klassieke thema’s ook de modernisering van Japan tonen. Sommige Shin hanga’s die hier hangen zijn eigendom van het museum, anderen komen dan weer uit de collectie van 2 Nederlandse privé-verzamelaars. 

Museum Kunst & Geschiedenis - Brussel t/m 15 januari 2023 
Een bezoek aan de expo is inbegrepen in de ticketprijs 

 

Expo 2: Kidorama, 200 jaar kindermode in het Mode & Kant Museum 

Kinderkleding is populairder dan ooit: elk jaar komen er nieuwe merken & trends bij. Maar hoe zat dat vroeger? De tentoonstelling Kidorama zoomt in op de invloed van kinderkleding sinds 1820 op onze hedendaagse kindermode. Het museum spreekt daarvoor de eigen collecties aan, maar kreeg ook enkele exclusieve stukken in bruikleen. Een must-visit voor wie meer wil leren over de evolutie van de plaats van het kind en de ontwikkeling van zijn persoonlijkheid binnen onze samenleving. 

Mode & Kant Museum - Brussel t/m 5 maart 2023 
Een bezoek aan de expo is inbegrepen in de ticketprijs, net als heel wat workshops, evenementen & een thema-kleurboekje voor kinderen 

Kidorama
Copyright: Andreas Anoni

Expo 3: #ID2021 - Symbol in het Atomium 

Dit is geen tentoonstelling in de traditionele zin van het woord. #ID2021 is een digitaal belevingsparcours, met de focus op kleur, klank en licht. Het werd bedacht door een collectief van artiesten en is bedoeld om je het iconische gebouw van Expo 58 op een andere manier te laten beleven. Nieuwsgierig? Ga het dan vooral zelf ervaren. 

Lotto/Expo Sphere - Atomium Brussel t/m 8 januari 2023 
Een bezoek aan de expo is inbegrepen in de ticketprijs 
 

Expo 4: On display - Design Museum Brussel 

Wat is in onze moderne steden zowel een plaats van sociale uitwisseling als een speeltuin voor architecten en designers? Ah, winkels natuurlijk! Een oord van verleiding, dat zich in het hart van onze cultuur en erfgoed heeft genesteld. De tentoonstelling On Display onderzoekt hoe meubels, interieurinrichting, etalages en reclame door de jaren heen veranderd zijn, en hoe dat onze samenleving heeft beïnvloed. Een aanrader voor iedereen met een voorliefde voor vintage en hedendaags design! 

Design Museum - Brussel  t/m 5 maart 2023 
Een bezoek aan de expo is inbegrepen in de ticketprijs

on display