Beestig nieuws!

Met de lente in volle bloei, lijken de bewoners van de dierenparken deze opwindende verandering ook te voelen. We hebben fantastisch nieuws te delen, want in ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael zijn enkele schattige nieuwkomers geboren: een hyena, kameel, moormaki en twee dwergzijdeaapjes!

Hyeanaclan in ZOO Planckendael breidt uit

In maart 2024 beviel hyenamoeder Luena op haar lievelingsplek in ZOO Planckendael van haar tweede worp. Hij bleek één sterke, felle pup te tellen. Kleine hyena’s zijn zwart van kleur en worden kant en klaar geboren met geopende ogen en een volledig gebit. Ze zijn heel nieuwsgierig en bijten al stevig van zich af. Het ondernemend kleintje gaat al snel op verkenning in het buitenverblijf in continent Afrika van ZOO Planckendael. Gevlekte hyena’s zijn de grootste en luidste hyenasoort van allemaal.

Meer weten

Twee nieuwe bultjes in ZOO Planckendael

Warm nieuws uit ZOO Planckendael: er zijn twee nieuwe bultjes te zien in het Mechelse dierenpark. Na dertien maanden draagtijd beviel kameel Neela er van een gezonde dochter, Zanna. “De bevalling zelf was heel spannend”, vertelt verzorger Jeroen. “Het regende die dag heel fel, waardoor we Neela en haar jong snel naar binnen hebben gebracht. Daar hebben we kleine Zanna warm gewreven en al de eerste biest gegeven. En oef, ze doet het goed. Dankzij het ganse team van verzorgers en dierenartsen huppelt ze al enthousiast rond!”

Meer weten

Pasgeboren Moormaki!

ZOO Planckendael heeft nog vreugdevol nieuws te melden, want voor het vierde jaar op rij verwelkomt mama Kimmie samen met papa Oreo een kleine moormaki. Het jong is lichtbruin van vacht met witte oorpluimpjes en klampt zich goed vast aan de mama, maar is wel al zichtbaar voor de bezoekers. “Het is hartverwarmend om moeder en jong bezig te zien”, vertelt verzorger Jany. Met deze geboorte draagt ZOO Planckendael bij aan het behoud van de bedreigde diersoort.

Meer info

Tweeling geboren in ZOO Antwerpen bij de allerkleinste aapjes ter wereld

Ook fijn nieuws uit ZOO Antwerpen: het koppel dwergzijdeaapjes heeft een tweeling op de wereld gezet. Dat is heel bijzonder, want deze diersoort is de allerkleinste aapjessoort ter wereld. “Ze zijn nog enorm klein maar je ziet hen vrij duidelijk op de rug van hun ouders. Ze verkeren in goede gezondheid”, vertelt verzorger Pearl. De habitat van deze kwetsbaar bedreigde diersoort staat onder druk door boskap.

Meer weten