Beleef de paasvakantie in het Duinenhuis in Koksijde

De paasvakantie staat weer voor de deur! De natuur is een bron van eindeloos plezier: ravotten in de duinen, pootjebaden in de zee en diertjes spotten. Maar ook zoveel meer! Ontdek onze natuur met onderstaande inspirerende activiteiten.

duinen

Fietssafari

Zaterdag 8 april 2023 - 13:45

Een boeiende gegidste fietstocht van 22 km in Koksijde. Snuif wat natuur & cultuur op. Breng je fiets mee, eerste hulp bij fietsprobleempjes en je drinkbus. De fietstocht start om 14u. Wees deze paasvakantie actief, en ga mee op fietssafari! 

Op zoek naar wondervondsten met Sarah Devos

Zaterdag 8 april 2023 - 14:00

Plezante, interactieve lezing over mooie dingen zoeken (en vinden!) in de natuur. 

Duik je mee in Sarah's rariteitenkabinet vol vondsten van zee en bos? Sarah Devos komt naar het Duinenhuis en neemt mee...  Haar digitale microscoop (oh!) en enkele dingen uit haar wunderkammer vol mooie veertjes, stenen, schelpen en ander moois (ah!). Op sommige van de quizvragen mag je antwoorden met een oldskool antwoordbordje (oeh!). 

Bij elke vondst hoort een verhaal: zo ontdekken we van welk diertje het een spoor is - van een piepklein gaatje in een noot tot knabbelsporen van een flinke bever, van fossiele haaientanden over het veertje van een gaai tot het eikapsel van een wulk!

Spelenderwijs en vol verwondering loodst ze je door bos en zee, allemaal hapjes uit haar boeken. Zo kom je een heleboel te weten over wat jij zelf ook heel makkelijk kunt vinden of spotten in het bos of aan zee. Vanaf nu zal een wandeling nooit meer hetzelfde zijn... 

Daarna mag je haar (letterlijk!) bekogelen met vragen. Ze antwoordt en luistert met veel plezier! 

Paaswandeling in de Schipgatduinen

Zaterdag 8 april - 14:00

Vervelend toch dat Pasen elk jaar wisselt van datum! Kijkend naar de maan, vanop het dakterras van het Duinenhuis, ontdek jij waarom dit jaar Pasen valt op 8 april en verneem jij nog meer Paasgeheimpjes.