Bezoek de Geestendetector in het Jenevermuseum

Wist je dat er sinds 1 oktober geesten wonen in het Jenevermuseum? Deze geesten zijn de stokers van weleer. Hoog tijd om kennis te maken met de ‘Geestendetector’, een gloednieuwe interactieve audiogids waarmee je als bezoeker kan ervaren hoe het was om te wonen en te werken in een jeneverstokerij anno 1900. Benieuwd?

Bezoek het Jenevermuseum samen met Filip Peeters, Ludo Hoogmartens, An Miller en Matteo Simoni

Aan de hand van de knotsgekke audiofragmenten, animaties en video's duik je niet alleen in het productieproces van jenever, maar kom je ook meer te weten over de sociale (wan)toestanden in die periode.

Alfons Daels, de stokerijdirecteur (stem van Filip Peeters), meester-stoker Johannes (stem van Ludo Hoogmartens), zijn leerling-stoker Willem (stem van Robrecht Vanden Thoren) en knecht Joseph (stem van Matteo Simoni) nemen je samen met bottelaarster Anna (stem van An Miller) mee op sleeptouw in de stokerij.

Met de Geestendetector beleef je zelf hun 19de-eeuwse avonturen: hoe ze de beste jenever distilleren, waarom al die spinnenwebben aan de ramen hangen, waarom de directeur te pas en te onpas uit zijn krammen schiet en nog veel meer. Bovendien zorgen extra animaties en video’s ervoor dat wie nog meer wil weten over het opzetten van een beslag, het distilleren van moutwijn, het afwerken met kruidenaroma’s, enzovoort niet op zijn honger – of beter dorst – blijft zitten.

Geestendetector