Bezoekerscijfers Atomium terug op niveau van voor coronacrisis, tijd om op uitstap te gaan?

Het Atomium in Brussel heeft opnieuw een recordjaar achter de rug. In 2022 kreeg het maar liefst 660.000 bezoekers over de vloer in de negen bollen. Dat zijn meer bezoekers dan de 650.000 bezoekers in het recordjaar 2019. Een kwart van de bezoekers in 2022 waren Belg, maar ook bij buitenlandse toeristen zijn de bollen in trek. Denk maar aan Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Atomium

"Het Atomium is nog altijd een topattractie binnen Brussel. Het doet me enorm plezier te zien dat ook de Brusselaars fan blijven van ons nationaal icoon", zegt Brussels schepen Zoubida Jellab, voorzitster van de raad van bestuur van het Atomium. Het succes van het Atomium in 2022 is grotendeels te danken aan de tijdelijke tentoonstelling ID#2021 - Symbol, maar daarnaast trekken de ruimtes die beschikbaar zijn voor verhuur een groter wordend en divers publiek aan. 

"Vooral de 25- tot 30-jarigen zijn meer en meer aanwezig. Het is ook een signaal dat we creatieve projecten moeten blijven ontwikkelen", zegt Julie Almau Gonzalez, directrice van het Atomium. Benieuwd wat het Atomium in 2023 voor de bezoekers in petto heeft? Hou dan zeker onze website in de gaten.