CEO Technopolis betreedt festivalpodium

Eerste optreden op StressFactor LIVE

Een groot podium, een vette geluidsinstallatie, honderden enthousiaste jongeren die Gers Pardoel (bekend van o.a. 'Ik neem je mee'), Mandy (influencer) en DJ Robert Falcon toejuichen, tenten en heel wat animatiestands: zo zag de speelplaats van het GO Atheneum in Mariakerke er vandaag uit. Het is een van de 24 Vlaamse scholen wiens speelplaats dankzij StressFactor LIVE deze lente wordt getransformeerd tot festivalweide.

Speciaal aan het concept is dat leerlingen en leerkrachten het festival mee op touw moeten zetten.

CEO Technopolis begeeft zich tussen de artiesten

Wat het programma in Mariakerke vandaag nog specialer maakte, was het optreden van Stephane Berghmans, de CEO van Technopolis. Hij kwam niet naar buiten met (verborgen) talenten als zanger of DJ, maar wist zijn publiek op een heel andere manier achterover te blazen. Hij nam eerst deel een experiment en werd vervolgens live op het podium onderworpen aan een reeks vragen over wetenschap en wat het betekent om CEO van een organisatie als Technopolis te zijn. Het was zijn eerste optreden in een reeks van 6 en hij heeft er duidelijk zin in.

Stephane Berghmans - CEO Technopolis
"De kans om zoveel jongeren live te ontmoeten, laat ik niet zomaar schieten."

Van wetenschappers de nieuwe rocksterren maken

Ook Technopolis-vlogster Zanne Geysen (bekend van “Ook dat is wetenschap” in "Iedereen Beroemd" op één) tekende present. Zij trekt naar bijna alle scholen om een vleugje wetenschap toe te voegen aan de festivals. Samen komen Stephane Berghmans en Zanne Geysen rechtstreeks in contact met 20 000 jongeren, een heel belangrijke doelgroep, omdat ze op het punt staan om belangrijke studie- en carrièrekeuzes te maken.

Stephane Berghmans op het podium
"Ik droom ervan om van wetenschappers en wetenschapsliefhebbers de nieuwe rocksterren te maken."

Pal in de leefwereld van jongeren

Verspreid over de verschillende festivals wordt Technopolis gelinkt aan heel wat influencers: Daniël Busser, 5napback, Omdat het Kan Soundsystem, ft. Average Rob, Mandy, Joost, K1D, Jebroer, Michael Amani, enzovoort. Niet alleen via de festivalpodia wil Technopolis jongeren beter leren kennen, maar ook via het online platform van StressFactor dat populair is bij 16- tot 24-jarigen die graag festivalnieuws lezen. De website wordt meer dan 75 000 keer per maand bezocht en op sociale media heeft het een achterban van 50 000 volgers.

Technopolis begeeft zich wel vaker pal in de leefwereld van jongeren. Zo gaf Technopolis op 2 en 3 april wetenschappelijke demonstraties op FACTS, ook gekend als "your Belgian Comic-con". Afgelopen weekend was de Maker Faire aan de beurt, waar deelnemers op de stand van Technopolis met katapulten konden schieten. Van 3 tot 5 juni staat Technopolis ook op het programma van Nerdland met een workshop waterraketten afschieten en een show van jewelste.

Niet alleen op populaire events tekent Technopolis present. Stephane Berghmans neemt jaar na naar ook deel aan het project (STEM) Ondernemers in de klas (Vlajo), waarbij hij regelmatig naar scholen trekt om de brug tussen het onderwijs en STEM-bedrijven te verkleinen.

StressFactor: The Duel

Technopolis maakt van de deelname aan StressFactor LIVE meteen ook gebruik om ter plekke een nieuwe videoreeks op te nemen, waarin leerlingen, leerkrachten en bekende koppen tegen de tijd (de perfecte stresstest dus) wetenschappelijke challenges uitvoeren. Aflevering 1 en 2 hiervan verscheen intussen al op YouTube.

Wil jij Stephane Berghmans op het podium zien?

In de kalender (onder voorbehoud) zie je op welke dagen hij naar welke school trekt. Geef je een seintje via ester.blockx@technopolis.be voor je naar de speelplaats/festivalweide trekt?