De website van het Duinenhuis in Koksijde staat online!

Zoals de lente ontwaakt

Net zoals de lente ontwaakt, herstart het Natuureducatief Centrum na een winterverblijf in de Annex. 

Spring eens binnen!

Geniet van het lentezonnetje op het strand en in de duinen. De Schipgatwandelroute neemt je mee voor 5,8 kilometer met een passage op de Hoge Blekker, door het natuurgebied De Doornpanne en uiteindelijk langs het Duinenhuis. Staat de grote groene poort open? Kom dan gerust binnen en geniet van het schitterende uitzicht op het dakterras! Ook kan je nog steeds de geschiedenis van het gebouw ontdekken aan de hand van de vaste tentoonstelling ‘Duinenhuis, souvenirs in de duinen’.

Duinenhuis

Spreekuur in de natuur

Het Duinenhuis en Bezoekerscentrum De Doornpanne (Aquaduin) werkten voor het vierde jaar op rij een gezamenlijke activiteitenkalender uit met begeleide wandel- en fietstochten. 

Natuur- en wandelliefhebbers kunnen van half februari '23 tot december '23 kiezen uit meer dan 100 themawandelingen of fietstochten. Vogels spotten, speuren naar duinpaddenstoelen of meer te weten komen over de terugkeer van de rugstreeppad? Er is voor elk wat wils. Het aanbod is grotendeels gratis of tegen beperkte deelnamekost. Telkens kunnen minstens 20 deelnemers inschrijven. De activiteiten gaan door in alle natuurgebieden in Koksijde met logischerwijs Bezoekerscentrum De Doornpanne en het Duinenhuis als belangrijkste uitvalsbasissen.

Haal je brochure bij de dienst toerisme.

Is er leven op Pluto? Kun je dansen op de maan?

Altijd al geboeid geweest door het heelal? Altijd al meer willen weten over de zon en het zonnestelsel ? Dan is de basiscursus Sterrenkunde iets voor jou! 

De Sterrenjutters en het Duinenhuis slaan de handen in elkaar en brengen 6 boeiende lessen die je wegwijs maken in de wondere wereld van de astronomie. De lessen worden gegeven door gepassioneerde deskundigen. Ben je nadien helemaal ondersteboven van de kennis die je hebt opgedaan en wil je deze graag delen? Dan kan je vrijwilliger worden tijdens de verschillende waarnemingsavonden op het dakterras van het Duinenhuis.Voorkennis niet nodig!

Start woensdag 3 mei (6 woensdagavonden op rij), 19.30u – 21.30u, 65 euro inclusief uitstap naar een volkssterrenwacht, sterrenkijkavond en handboek sterrenkunde door Govert Schilling.

Zag je het al? www.duinenhuiskoksijde.be werd gelanceerd!

Vanaf nu vind je alle wandelingen, lezingen, activiteiten, .. georganiseerd door het Natuureducatief Centrum Duinenhuis overzichtelijk terug op de eigen website. 
De website is zeer gebruiksvriendelijk met veel plaats voor natuurfoto’s. 

Meer informatie nodig over alle opgenoemde activiteiten, lezingen en wandelingen? Surf dan vandaag nog naar www.duinenhuiskoksijde.be
Daar kan je je ook direct inschrijven.