DIVA museum heropent op 24 maart

​Binnen exact 2 maanden heropent het DIVA museum dat in maart vorig jaar zijn deuren tijdelijk sloot voor renovatiewerken. Het museum nodigt de bezoeker uit om in de vernieuwde collectiepresentatie, DIVA, a Brilliant Story, de reis van diamant, juwelen en zilver te volgen. ​
​Deze reis start in een gloednieuwe zaal waar de bezoeker kennis maakt met de grondstoffen, inzoomt op recente ontwikkelingen in de sector als urban mining, upcycling en lab-grown diamond, en tevens meer leert over de vraagstukken rond ecologie en ethiek. Vervolgens ontmoet de bezoeker de experts, de handelaars, de makers en de ontwerpers, en uiteindelijk de personages die de juwelen dragen of het zilverwerk gebruiken. Het museum vertelt op deze manier een breder verhaal van grondstof tot object in zeven thematische zalen en met nieuwe aanwinsten.

DIVA

Daarnaast zet DIVA nadrukkelijk in op het vakmanschap dat achter de objecten schuilgaat. Het creatie- en productieproces van de juwelen en zilverobjecten wordt tot leven gebracht dankzij beeld- en geluidsfragmenten. Ook in de keuze van objecten is er meer aandacht voor hedendaagse juweel- en zilverontwerpers. Met ingrepen op het gebied van publieksbegeleiding wil het museum drempels verlagen en een breed publiek aanspreken. Zo maakt een introductietekst in iedere zaal de bezoeker wegwijs, is er een nieuwe audiotour en staan de highlights van de collectie centraal uitgelicht.