Een bonte kleurboel in Abdijsite Herkenrode

Abdijsite herkenrode

In Herkenrode stap je binnen in een wereld vol kleur, avontuur en fantasie. In de belevingsexpo Kleurboel bewonder je de mooiste illustraties uit kinderboeken. En natuurlijk mag je meer dan kijken: word circusdirecteur, speel met dozen of test hoe ver je papieren vliegtuigje kan vliegen. Liever luisteren? Installeer je dan in de voorleeshoek voor een mooi verhaal. 

Het Abdissenkwartier van Herkenrode maakt sowieso al indruk, maar tijdens Kleurboel stap je hier binnen in een wereld vol kleur, avontuur en verbeelding. In deze belevingsexpo ontdek je de mooiste illustraties uit de mooiste prentenboekideeën. Kijk je ogen uit, verwonder je over de vele kleuren, of kruip – letterlijk! – in een tekening. Word circusartiest of -directeur. Speel met dozen, die niet gewoon dozen zijn. Of test hoe ver jouw gevouwen vliegtuigje kan vliegen. Luister je liever? Geniet dan van voorgelezen verhalen. Of kruip dicht bij elkaar met een boek. Voor een keer is het ook niet raar om naar het plafond te staren. Welke tekening vind jij de mooiste? Stem op jouw favoriete illustratie … en wie weet wordt dit boek uitgegeven.

Kleurboel toont de mooiste inzendingen uit Key Colours, de tweejaarlijkse internationale illustratorenwedstrijd uitgeschreven door Clavis Uitgeverij en de stad Hasselt. Gericht op gezinnen met kinderen tussen 3 en 8 jaar. Ook door klasjes te bezoeken op afspraak.

Organisatie : In samenwerking van Abdijsite Herkenrode en Clavis, met steun van de Stad Hasselt.

Waar : Abdissenkwartier.

Wanneer & Uur : t.e.m. zondag 6 november, open in de weekends en tijdens de herfstvakantie, telkens van 10u tot 17u.
Extra avondopening op 29, 30 en 31 oktober van 18u tot 21u. Breng je eigen zaklamp mee!

Prijs :* 0 tot 3 jaar: gratis toegang * 3 tot 12 jaar: € 8,00 * +12 jaar: € 4,00 

Lidmaatschap Herita Plus: gratis toegang Opgelet: prijs exclusief reservatiekosten.