Het Talbot House pakt uit met een verdubbeling van het aantal bezoekers!

Op 25 mei 2023 opende het museum in Poperinge met trots talrijke vernieuwingen in het belevingsparcours. Deze investeringen zijn mede mogelijk gemaakt met de financiële steun en expertise van de Provincie West-Vlaanderen. En het loont! Talbot House kan uitpakken met goede bezoekerscijfers. Ze hebben dit jaar dubbel (!) zoveel bezoekers als vorig jaar!  Ook in vergelijking met de precorona-jaren scoort de Every Man's Club enorm sterk. 

talbot house
Copyright: Eric Compernolle

Na een inloopperiode deze lente stelt Talbot House het nieuwe familieparcours officieel voor. De Britse soldaat Arhtur Pettifer en het Poperingse meisje Jeanne Battheu nemen je mee op pad om de kattenstreken van huiskat Duchess ongedaan te maken. Met een interactieve digitale quiz en tal van amusante filmpjes verken je de ganse Talbot House site. Wie de code kan kraken, komt uiteindelijk bij de schatkist terecht!

Verder kreeg de ingang van het museum alsook de museumshop een grondige facelift waarbij het moderne en strakke design mooi overvloeit in het authentieke karakter van de Concert Hall. Bij het uittekenen werd ook rekening gehouden met de toegankelijkheid van de balie. Bij aankomst krijgt de bezoeker aan de hand van een vernieuwde presentatie een beeld van wat hen te wachten staat bij een bezoek aan Talbot House. Hierbij krijgen ze ook meteen de kans om de ruimere shop met het vernieuwde aanbod te ontdekken.

Talbot House
Copyright: Eric Compernolle

Tenslotte werd ook de vaste tentoonstelling, ‘Een Huis van Mensen’, onder handen genomen. Zo introduceren een soundscape en enkele sprekende aquarellen je aan Talbot House. De museumsoftware kreeg een upgrade, er komt een online gastenboek bij en ook de bewegwijzering werd onder handen genomen. 

 Later dit jaar plannen ze ook in het eigenlijke Talbot House een nieuw belevingsparcours voor individuele bezoekers. Zo is Talbot House klaar om de komen jaren opnieuw de verhalen van het Huis te vertellen aan nieuwe bezoekers. 

Deze vernieuwingen werden mogelijk gemaakt in samenwerking met en dankzij de ondersteuning van de Provincie West-Vlaanderen. “Al decennialang vinden vele Britse toeristen en scholen de weg naar Talbot House, een plek die iedereen een warm welkom biedt. Het onthaal en de museumshop kregen een ware make over. Nu ook meer binnenlandse bezoekers de weg naar het museum vinden, werd ook ingezet op betere signalisatie en extra beleving. Vooral de tablet tour op maat van families is een extra troef”, voegt gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu er nog aan toe.

Op 25 mei opende het museum met de talrijke vernieuwingen met een prachtige presentatie. Daarna vond er nog een gezellig tuinfeest plaats voor de genodigden met een typisch Britse receptie en de band Westhoek. Niet alleen ter ere van de vernieuwingen, maar ook omdat het museum dit jaar al dubbel (!) zoveel bezoekers telde als vorig jaar. En ook in vergelijking met de cijfers van precorona-jaren, scoort het Talbot House enorm sterk.

Talbot House
Talbot House
Talbot House
Talbot House