Kasteel van Horst start paasvakantie met rondleidingen en zwaardvechtinitiatie

Aanstaand weekend start het toeristisch seizoen. Ook aan het Kasteel van Horst valt er wat te beleven! De Pynnock Ridders geven zwaardvechtinitiatie voor kinderen en Herita organiseert gegidste kasteelrondleidingen met Hagelands wijntje. Daarnaast opent de vernieuwde kasteelshop de deuren.

Kasteel van Horst
Kasteel van Horst

PROGRAMMA

Zaterdag 01 april

De start van het nieuwe, toeristische seizoen betekent ook de heropening van de kasteelshop in Horst. Combineer een deugddoende wandeling of fietstocht met een bezoekje aan de gezellige streekproductenwinkel.

  • 11.30-22.00 uur: Brasserie Het Wagenhuis geopend
  • 13.00-17.00 uur: Kasteelshop geopend


Zondag 02 april


Jong en oud zijn welkom aan het kasteel voor gegidste rondleidingen en een initiatie zwaardvechten! Het zwaardvechten met de ridders is gratis. De rondleidingen in het slot kosten € 10, inclusief een glaasje Hagelandse wijn of vruchtensap. De opbrengst van de gidsbeurten gaat naar het restauratiefonds voor het kasteel.

 

Heb je dit weekend geen tijd? Geen nood. Tot en met oktober trainen de Pynnock Ridders terug elke zondagnamiddag op het kasteeldomein. Op zondag 7 mei, 4 juni en 2 juli zijn er nog meer rondleidingen gepland in combinatie met een ridderactiviteit. Daarna gaan de structurele restauratiewerken aan het kasteel van start.

Bekijk de volledige kasteelagenda op www.kasteelvanhorst.be.