Kom naar de Archeologiedagen!

archeologiedagen

Wat beleef je tijdens Archeologiedagen?

Archeologie spreekt tot de verbeelding van klein en groot. Opgravingen maken ons nieuwsgierig, want ze onthullen iets over ons verleden: hoe leefden onze voorouders, wat aten ze, hoe zagen hun woningen eruit, ...?

Tijdens de Archeologiedagen kom je meer te weten over de vele gezichten van archeologie tijdens leerrijke, avontuurlijke en speelse activiteiten.

Ben je benieuwd? Ontdek het programma voor 2022 op de homepagina van Archeologiedagen of blik terug op de vorige edities.

3 redenen waarom je dit niet mag missen

  1. Maak kennis met het verleden van jouw stad of dorp. Ontdek hoe onze voorouders leefden door wat er onder je voeten te vinden is.
  2. Droomde jij er als kind ook niet van om archeoloog te zijn? De Archeologiedagen zijn het perfecte excuus om voor een dag in de huid van een archeoloog te kruipen.
  3. Zie met eigen ogen waarom er tijd en geld gaat naar archeologie in Vlaanderen. De Archeologiedagen zijn de ideale gelegenheid om in gesprek te gaan met archeologen.

Kom zeker nog eens terug binnenkort want dan maken we een handig overzicht van alle activiteiten die je kan gaan doen bij onze leden!