LAGO pakt uit met Belgische primeur: de eerste waterglijbaan met VR experience!

Drie fascinerende virtuele werelden in één glijbaan

Vorig jaar introduceerde LAGO zwemparadijzen als allereerste in België snorkelsessies met VR-bril, een unieke ontdekking van een virtuele onderwaterwereld, die zowel bij jong als oud in de smaak valt. Deze VR-beleving brengen ze nu tot in de waterglijbaan van het Bloesembad. De virtual slide neemt kinderen vanaf 6 tot 10 jaar mee op een avontuurlijke tocht door drie leuke thema’s: jungle, space en snow. Aan de ingang van de glijbaan kies je zelf één van de virtuele werelden en zet je een VR-bril op om aan het avontuur te beginnen. Een ritje op een houten rollercoaster, een ruimtereis tussen planeten of een afdaling in een sneeuwlandschap staan op het keuzemenu.

Een technologisch hoogstandje

De verschillende VR-werelden zijn op maat van de waterglijbaan gemaakt waardoor de ervaring levensecht wordt. Bochten en afdalingen in de glijbaan komen perfect overeen met het computergegenereerd beeld dat je te zien krijgt door de VR-bril. Dankzij deze VR-bril, die uit een zacht materiaal en volledig conform de veiligheidsnormen vervaardigd is, wordt het zicht naar de buitenwereld volledig afgesloten en wordt de droomwereld heel tastbaar.

Eerste zoutbad van Limburg

Naast deze adembenemende virtual slide ervaring heeft het zwemparadijs nog meer spetterende sensaties aan boord voor jong en oud en biedt het verschillende sport- en ontspanningsmogelijkheden. Het paradepaardje in de wellnesszone van het Bloesembad en een unicum in de provincie Limburg is het zoutbad waar je gewichtloos blijft drijven op het water. Een uitstap naar het subtropisch zwembad om deze twee primeurs en de andere sensaties te ervaren kan vanaf het moment dat de coronamaatregelen dit toelaten. Het sportbad van LAGO Sint-Truiden Bloesembad opent op 3 april.