Manneken Pis trekt zijn klerenkast wagenwijd open

Stap binnen in de unieke wereld van de GardeRobe MannekenPis, waar een voetballer van Union zij aan zij staat met Dracula, een postbode en zelfs een lederwarenfabrikant van Delvaux. Met de wisseling van de tentoongestelde kostuums van Manneken-Pis opent het museum zijn deuren voor jou vanaf donderdag 28 maart. Ontdek de pracht en praal van deze uitzonderlijke collectie.

Tot op heden heeft ons geliefde Manneken-Pis maar liefst 1140 outfits ontvangen van diverse landen, liefdadigheidsinstellingen, en sportclubs. Een deel van deze unieke verzameling wordt momenteel tentoongesteld in de GardeRobe MannekenPis, gelegen vlak bij de iconische fontein! Deze lente zal het museum een wisseling van de tentoongestelde kostuums ondergaan. Dit wordt gedaan om de stukken beter te kunnen conserveren, maar ook om de veelzijdigheid en pracht van de collectie te laten zien.

Je zult kunnen genieten van zo'n 140 outfits en accessoires. Onder de meest opvallende bevinden zich het traditionele gewaad uit Mongolië, dat van de Fulbe uit Nigeria, de Colombiaanse koffieboer, de creatie van Lion Ascendant Connasse, eerbetonen aan Jean-Michel Folon, aan de mijnwerkers uit de regio Bergen en aan de onderzoekers van Télévie. Uiteraard mogen we de voetbaloutfits van Union en RWDM niet vergeten, en de altijd geliefde Dracula maakt ook weer zijn opwachting!

Sinds het 1000e kostuum, ontvangen in 2018, heeft Manneken-Pis kostuums ontvangen van 12 Brusselse gemeenten: Brussel, Schaarbeek, Etterbeek, Elsene, Sint-Gillis, Anderlecht, Sint-Jans-Molenbeek, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem, Ganshoren, Jette en Evere. De postcodes van deze gemeenten corresponderen met de inventarisnummers van de kostuums. Deze kostuums zullen tot 30 juni te bewonderen zijn in de etalage van het museum. Andere gemeenten kunnen hier alvast inspiratie opdoen!

Praktisch

• Nieuwe presentatie vanaf 28 maart
• Weekend van 30 en 31 maart: gidsen staan klaar
 

Voor je bezoek aan deze buitengewone collectie, heeft het ketje heel wat klaarliggen:
• Vanaf 3 jaar: een kleurboekje
• Voor 6- tot 8-jarigen: een speurtocht
• Voor tieners: een digitale speurtocht in de stad
• Voor volwassenen: een audiogids
• En jong en oud kunnen in de huid kruipen van de aankleder van Manneken-Pis! Een standbeeld aankleden is echt niet zo gemakkelijk!