Met het gezin naar de begraafplaats van Brussel? Dat kan nu ook op een originele en ludieke manier!

begraafplaats laken

Op zoek naar een originele uitstap in de herfstvakantie?
Ontdek het funerair erfgoed in Brussel via een nieuw spelparcours voor het hele gezin!
Het spelboekje is gratis verkrijgbaar aan het onthaal van de Begraafplaats van Brussel of als download op uw smartphone.

De tijd van het jaar om een traditioneel bezoekje te brengen aan dierbare overledenen, staat weer voor de deur. Voor wie geboeid is door erfgoed, graag wandelt of van een rustige omgeving houdt, is het opzoeken van een monumentale begraafplaats altijd een aanrader, ongeacht de tijd van het jaar.

Maar hoe pak je dat aan in gezinsverband? De dood kan afschrikken en begraafplaatsen worden soms als luguber beschouwd. Hoe maak je een mysterieuze plek zoals een begraafplaats toegankelijk, begrijpelijk of zelfs ludiek? Een uitdaging op maat voor de educatieve dienst van de Musea van de Stad Brussel! Het team heeft een spelparcours ontwikkeld om in familieverband te spelen met kinderen vanaf 6 jaar.

Kinderen en volwassenen ontdekken de begraafplaats op een andere manier via een gemakkelijke en moeilijkere vraag aan elke halte. De 16 haltes zijn in kaart gebracht in een spelboekje en geïllustreerd met foto’s en kleurrijke tekeningen. Dankzij vragen zoals “Wat was het beroep van de persoon die hier begraven ligt?” of “Waarvoor staat de afgebroken zuil op dit graf?” kent deze ongewone plek en haar symboliek weldra geen geheimen meer voor haar bezoekers. Goed voor een uitstap vol onverwachte ontdekkingen voor jong en oud!

 

Praktische info