Mini-Europe klaar voor 35e seizoen, met een overvloed aan plezier en cultuur!

Feestjaar boordevol nieuwe bezienswaardigheden én evenementen

Al meer dan drie decennia is Mini-Europe een onmisbare bestemming voor zowel buitenlandse toeristen die Brussel bezoeken als Belgische bezoekers die op zoek zijn naar een leuk uitje in eigen land. En vandaag de dag is het park actueler dan ooit, met een unieke kijk op de EU die een perfecte mix biedt van humor, entertainment en informatie. Met het vijfendertigjarig jubileum, dat samenvalt met het Belgische voorzitterschap van de Raad van Europa, belooft 2024 een feestelijk jaar te worden. Kosten noch moeite zijn gespaard om dit te vieren, met onder andere de toevoeging van 11 nieuwe miniatuurscènes die uitleggen wat de EU en het Europees beleid concreet betekenen voor haar burgers.

De afgelopen jaren heeft Mini-Europe keer op keer bewezen dat het als geen ander inspeelt op actuele Europese gebeurtenissen, zoals de Catalaanse opstand in 2017, de Brexit in 2020 en de oorlog in Oekraïne in 2022. In 2023 werden de investeringen voortgezet met de renovatie van de twee Airbus 320's. In Nederland en Spanje werden meer dan 220 meter nieuwe spoorwegen aangelegd, waarop niet alleen de treinen van de Nederlandse spoorwegmaatschappij maar ook de nieuwe nachttreinen zoals de Sleeper te zien zijn.

"We zullen Mini-Europa en Brussel blijven promoten als een unieke bestemming, en dit jubileumjaar zal vol zitten met nieuwigheden," aldus Thierry Meeus, directeur van Mini-Europe. "Vanaf midden april, in het kader van het Belgisch voorzitterschap van de Raad van Europa, verwelkomt Mini-Europe 11 nieuwe miniatuurscènes die stuk voor stuk uitleggen wat de EU betekent voor haar burgers." De tentoonstelling, die de nieuwe miniatuurscènes over de EU verder zal toelichten, wordt in mei 2024 aan bezoekers onthuld.

De winkel is volledig vernieuwd, waardoor deze nog gebruiksvriendelijker en aantrekkelijker is geworden voor bezoekers. De luchthaven van Mini-Europe wordt momenteel gerenoveerd, met een budget van 45.000 euro. In april zullen nieuwe start- en landingsbanen opnieuw miniatuurvliegtuigjes verwelkomen. In juni introduceert het park een spectaculaire nieuwe interactieve animatie met twee miniatuur luchtballonnen die het parcours zullen overvliegen. Begin augustus wordt traditioneel het prachtige nieuwe bloementapijt op de miniatuur Grote Markt van Brussel onthuld, 15 dagen voor dat van de echte Grote Markt, in het historische hart van Brussel.

In oktober worden nieuwe Poolse monumenten tentoongesteld aan de bezoekers. Ter herdenking van de 175e verjaardag van het overlijden van componist F. Chopin, zal zijn standbeeld worden opgericht naast het Łazienki-kasteel.

Gezien het grote succes van voorgaande jaren zijn er ook dit seizoen speciale evenementen gepland. Noteer alvast:

  • Halloween@Mini-Europa: van 19/10 tot 03/11/2024
  • Christmas@Mini-Europa: van 07/12/2024 tot 05/01/2025