MOU tijdelijk gesloten voor nieuwe tentoonstelling

Spannend nieuws! Het MOU Museum Oudenaarde sluit tijdelijk zijn deuren van 1 mei tot en met 20 september 2024 om zich voor te bereiden op hun sprankelende nieuwe internationale tentoonstelling: 'Margaretha. Keizersdochter tussen macht en imago'.

Maar wees niet getreurd, vanaf 21 september 2024 gaan de deuren weer open en verwelkomen ze je met open armen! Het wandtapijtenmuseum in Oudenaarde presenteert dan voor het eerst een tentoonstelling gewijd aan een buitengewone vrouw: Margaretha van Parma, de dochter van Keizer Karel en dienstmeid Johanna Van der Gheynst, in haar geboortestad Oudenaarde. Deze betoverende expo is te bewonderen tot en met 5 januari 2025. Ze kunnen niet wachten om je daar te zien!

Het MOU komt met een knaller van een primeur: voor het eerst wordt een internationale tentoonstelling gewijd aan de bijzondere vrouw Margaretha van Parma, de dochter van Keizer Karel en Johanna Van der Gheynst, in haar geboortestad Oudenaarde.

 

Duik in een zeldzame verzameling portretten en prachtobjecten die Margaretha koesterde of waarvoor zij opdracht gaf. Na 500 jaar komen deze schatten weer samen, waaronder een schitterende feestdis die 'het feest van de eeuw' tot leven brengt. En dat is nog niet alles! Hedendaagse interventies van fotograaf Lieve Blancquaert en luitist Floris De Rycker zorgen voor een verrassende twist.

Margaretha van Parma (1522-1586) was geen doorsnee vrouw: ze bekleedde de functie van landvoogdes van de Nederlanden tijdens een turbulente periode aan het begin van de Tachtigjarige Oorlog en was een belangrijke societyfiguur in Italië. Daarnaast stond ze bekend als een ware kunstliefhebber en mecenas. Het is hoog tijd dat deze fascinerende figuur de erkenning krijgt die ze verdient in de geschiedenisboeken.

Meer info