Nieuw Frietmuseum geopend in Brussel
Frieten zijn al jarenlang ingebakken in onze cultuur. Vanaf nu krijgen we er dan ook een eigen museum in hartje Brussel bij. Op een steenworp van de Grote Markt opende het gloednieuwe Frietmuseum begin mei zijn deuren: een smakelijke bestemming waar bezoekers alles leren over ons nationale gerecht bij uitstek.
Een krokante geschiedenisles
In het Frietmuseum duik je in de wereld van de Belgische friet. Van de oorsprong van de aardappel in de Andes naar de uitvinding van het frietkraam: het museum neemt je mee op een smakelijke reis door tijd en traditie. Je ontdekt onder meer waarom frieten traditioneel in rundvet worden gebakken, hoe de typische puntzak ontstond en welke rol friet speelt in de eetcultuur. Je ziet er authentieke frietsnijmachines, oude reclameaffiches, een 19de eeuwse frietkraam en veel meer. Het resultaat is een verrassend boeiende tentoonstelling over een alledaags maar iconisch product.
Interactief en leerrijk voor alle leeftijden
Het museum richt zich van jong tot oud met interactieve installaties, quizzen, spelletjes en praktische workshops. Touchscreens en sensorische elementen maken het verhaal tastbaar en zorgen ervoor dat je bezoek veel meer is dan alleen kijken. Dankzij een audiogids in maar liefst 11 talen krijg je onderweg extra weetjes, verhalen en leuke anekdotes mee.
Combineer met Choco-Story
Het Frietmuseum is onderdeel van de Fascineum Experience Museums die wereldwijd vijftien belevingsmusea beheren. In Brussel vind je ook Choco-Story. Het chocolademuseum van diezelfde groep dat zich recht tegenover het Frietmuseum bevindt. De ideale combinatie dus voor een uitstap vol Belgische klassiekers!
