Ontdek Collection Hugo Voeten op jouw maat

Ontdek Collection Hugo Voeten op jouw maat. Ben je een binnenmens? Geniet dan van architectuur, erfgoed en kunst in het Art Center (Herentals) op de oever van het Kempisch Kanaal. Eerder buitenmens? Dompel je dan onder in een dialoog tussen cultuur en natuur in de Beeldentuin (Geel) op een steenworp van bezienswaardigheden in landschapspark de Merode. Het zijn stuk voor stuk unieke omgevingen voor unieke kunst. Ondernemer Hugo Voeten (1940-2017) gaf er zijn persoonlijke toets aan. Hij verzamelde in een tijdspanne van 40 jaar ongeveer 2000 parels uit de moderne, hedendaagse en Bulgaarse kunst.
 

Hugo Voeten

Parkseizoen van start

Geniet elke woensdag, elke eerste zondag van de maand en elke zondag in juli en augustus van een parkbezoek. Dit kan op eigen houtje of met gids. Ontdek via de ErfgoedApp bovendien interessante content om uw bezoek ter plaatse nog boeiender te maken. Geniet na een warm persoonlijk onthaal meteen van het groendecor boordevol kunst.

Erfgoed ontdekken

In Beeldentuin Hugo Voeten ligt Villa Hazenhout verscholen. Deze voormalige abdijschuur met een houten skelet uit 1717 behoorde ooit tot de abdij van Tongerlo. In de late jaren 1960 veranderde haar standplaats. Wandel en luister naar het boeiend verhaal tussen de voormalige en huidige locatie in landschapspark de Merode.

Publiekswerking

De enthousiaste gidsen nemen nieuwsgierige ogen graag mee op sleeptouw in Herentals en/of Geel. Ideaal voor families, clubs, teams, … Groepen kunnen hun bezoek omkaderen met lekkers om na te genieten in een een prachtig kader. Ook voor scholen en jongeren zijn er diverse pakketten op maat.