Paleis op de Meir wordt Burpindale Palace

paleis op de meir

Paleis op de Meir wordt 'Burpindale Palace'Van vrijdag 11 november tot en met zondag 15 januari 2023 wordt het Paleis op de Meir in Antwerpen omgedoopt tot Burpindale Palace. De artiesten van het BURP collectief nemen het paleis in, verdiepen zich in de geschiedenis van het gebouw en gaan er mee aan de slag: een primeur. Verwacht je aan een eclectische expo met een serieuze lik humor! Een badkuip vol Bonbon Napoleon, tafels met pluche servies of arty wieners? Niets is te gek voor de keizer: leuk voor volwassenen én kinderen!

Achter BURP zit het creatieve duo Kris De Smedt en Erik Vernieuwe, partners in het leven en in de kunst. In hun typerende stijl brengen ze een eigenzinnige interpretatie van het reilen en zeilen in de vele paleissalons, vroeger en nu. De toevallige passant of de mens op een missie, ze worden beiden aangetrokken door de niet-alledaagse verlokkingen van het bezette paleis.

Dwaal rond in het BURP Museum, bomvol eigenzinnige stillevens en interactieve installaties in fotografie, textiel, keramiek, 3D en performance. Een betoverend parcours à la Willy Wonka meets… BURP. Elke donderdag zijn er events, kalender coming soon. 

Burpindale Palace is een samenwerking tussen het BURP collectief en erfgoedstichting Herita. Herita is beheerder van het Paleis op de Meir en van andere waardevolle, historische plekken in Vlaanderen. De organisatie nodigt iedereen uit om onroerend erfgoed te beleven en te helpen bij de conservatie ervan. Als bezoeker, lid, vrijwilliger of donateur. Leden van Herita kunnen gratis naar de expo. Voor de gelegenheid nodigt BURP enkele gast-artiesten uit. Ruby Renteurs, Simon Lynen, Sophie Pillen, Kamiel de Bruyne en Bloemen van Cornelis brengen het event to the next level en zorgen voor een specifieke invulling in elke ruimte van het Paleis. Samen vormen ze meer dan ooit een tot de verbeelding sprekend geheel!