Smakelijk Raversyde

Smakelijk Raversyde

3 JUNI | Laatste toegang: 16:15 | TICKET + €5 (HAPJES)

Staan je smaakpapillen op scherp om te proeven wat op het menu stond tijdens WO I en WO II? Benieuwd? Kom dan naar Smakelijk Raversyde. Chefs van Gastrovita en Renzo Truwant bereiden hapjes en drankjes op basis van ingrediënten uit de oorlogskeuken. Voor de hapjes betaal je €5 bovenop je toegangsticket.  Je ziet veldkeukens aan het werk en je kan workshops en lezingen mee volgen. Gidsen van De Lange Nelle brengen je het verhaal. De bijzondere eetgewoonten van Prins Karel komen eveneens aan bod.


 

Britse Soyer Stove en een Duitse veldkeuken

Weet jij wat er op het menu stond aan het front of hoe er werd gekookt? Op het parcours staat een Britse Soyer Stove en een Duitse veldkeuken, beide uit WO I. Je ziet de keukens in werking, bemand door Living History groepen S.R.D. en De Piotten. Je kan de bereidingen ook proeven. En de rantsoeneringen, die schering en inslag waren?

Demonstratie rantsoenpakketten (WO II) 
Living History groep VZW Frontleven geeft demonstraties rond voeding- en rantsoenpakketten aan het front en dit tijdens WO II. 

Themakroeg ‘The Newport Times On Tour’ is van de partij.
Geniet van een drankje in de sfeervolle kroeg. Deze drankjes zijn niet inbegrepen in je ticket (enkel cash of Payconiq). 

Lezing oorlogskookboeken Freddy Tyberghein

12:00, 13:30 en 15:00 (30 min.) | inbegrepen in je ticket

De bevlogen kookboekenverzamelaar, Freddy Tyberghein, vertelt je meer over de keukengeheimen in de Tweede Wereldoorlog. Hoe werkte het systeem van rantsoenering, hoe toverden gezinnen een voedzame maaltijd op tafel? Er verschenen tal van publicaties met tips hoe te koken met weinig ingrediënten en middelen. Denk aan oorlogsmayonaise, marsepein van aardappelen en vegetarisch koken. In de kleine tentoonstelling, kan je een aantal kookboeken bekijken. Afspraak in het manschappenverblijf op Batterij Aachen.

Smakelijk Raversyde is een activiteit in samenwerking met Gastrovita, Renzo Truwant, The Newport Times on Tour, Freddy Tyberghein, S.R.D., Frontleven, De Piotten en vzw De Lange Nelle.