Speuren in het Huis van de Europese geschiedenis!

Nieuwe gezinsactiviteit "De Speurneus"

Vanaf zaterdag 24 februari 2024 nodigt het Huis van de Europese geschiedenis je uit voor het gloednieuwe spionagepad, gemaakt voor kinderen van 6-12 jaar en hun families.

Je krijgt een krant “De Speurneus”, boordevol interactieve activiteiten, die je leidt langs leuke objecten en historische verhalen. Een gratis museumparcours ontworpen voor gezinnen om in de schoenen van een spion te stappen en samen het Huis van de Europese geschiedenis te verkennen.

Tijdens de speurtocht maken gezinnen een reis door het museum, ontdekken voorwerpen en aan de hand van de instructies in de speurtocht kraken ze uiteindelijk de code om een mysterieuze doos te openen.

Nieuwe interactieve welkomstbalie

Vanaf de lancering opent het museum ook onze nieuwe kleurrijke en speelse familiekiosk als permanente welkomstbalie voor bezoekende families in het Huis van de Europese geschiedenis en als startpunt voor onze nieuwe museumroutes.

Vanaf de lancering zal “De Speurneus” 7 dagen per week beschikbaar zijn in het museum en duurt het ongeveer een uur om te voltooien. Het is een zelfbegeleidende route in het Engels, Frans, Nederlands en Duits met twee moeilijkheidsniveaus, zodat de kinderen in je groep hun niveau kunnen kiezen en samen kunnen spelen.