Stad Oudenaarde gaat virtueel

VIrtueel Oudenaarde

Virtueel Oudenaarde

Het bureau DiscoVR gespecialiseerd in virtual reality, bracht de afgelopen maanden de Oudenaardse binnenstad in kaart met als resultaat de indrukwekkende tool “Virtueel Oudenaarde”. Door op het platform in vogelperspectief virtueel te navigeren komen bezoekers alles te weten over een resem historische en culturele highlights van Oudenaarde. Zo word je tijdens de rondleiding langs Abdij Maagdendale, het Begijnhof, Brouwerij Liefmans en andere bevallige plekken geloodst.

Daarnaast is het mogelijk om de binnenkant van enkele prominente gebouwen te bezoeken. Zo zijn het stadhuis, de Sint-Walburgakerk, het Centrum Ronde van Vlaanderen en de Pamelekerk toegankelijk gemaakt voor een virtueel bezoek.

“Via een interactieve map die bestaat uit een combinatie van 360° foto’s, levendige dronebeelden, geschreven woord en een volledige integratie van virtuele bezoeken, valt onze stad nu ook in een virtuele omgeving in volle glorie te ontdekken.’, vertelt burgemeester Marnic De Meulemeester, bevoegd voor toerisme en citymarketing, enthousiast.

Deze tool dient als aanvulling voor toeristen en bezoekers die kennismaken met de bestemming Oudenaarde en haar verscheidene troeven. Je kan op een unieke manier de erfgoedstad ontdekken, en tegelijk biedt het helikopterperspectief over het historisch centrum een compacte en tastbare ervaring.

“En deze versie is nog maar het begin. De bedoeling is dat deze tool blijft groeien door mondjesmaat extra monumenten, logies en andere toeristische attracties toe te voegen.”, licht de burgemeester verder toe. “Ook op langere termijn kunnen we dankzij “Virtueel Oudenaarde” een antwoord bieden op minder toegankelijke monumenten en locaties waar je niet zomaar binnenloopt.”

Bezoek zelf Oudenaarde

Bezoek zelf Oudenaarde virtueel op virtueel.oudenaarde.be.