Texture lanceert een nieuw verjaardagsspel: de magische vlastroon

Texture

Speel vanaf vrijdag 8 oktober samen met je vrienden een gloednieuw verjaardagsspel in Texture, museum van vlas en textiel. Ga op avontuur en ontdek wat er gebeurd is met de magische vlastroon ... Goed voor drie uur vol spanning, spel, creativiteit en plezier. Inclusief eetfestijn in museumbistro Kaffee Damast.

Lang geleden schonk de Riviergeest Lei de mensen van de Leiestreek een magische vlastroon met vijf verborgen krachten: sterkte, bescherming, wijsheid, veelzijdigheid en teamspirit. Deze positieve krachten kon je verwerven door op deze bijzondere troon te zitten, maar dat was niet voor iedereen weggelegd. De Riviergeest zocht om de vijf jaar naar een gouden hart om die magische vlastroon te bestijgen. Lei wist dat baby’s met zo'n puur hart geboren werden als het sterrenbeeld ‘Gouden Hart’ hoog aan de hemel stond.

Maar … 400 jaar geleden liep het goed fout. Het gouden hart van de toenmalige vlaskoningin werd langzaam zwart. Ze trok alle rijkdom naar zich toe en wou steeds meer en meer macht. Riviergeest Lei sprak daarom een vloek uit. De troon verloor zijn kracht en rampspoed volgde: vergiftigde gronden, honger en armoede. De vlastroon is nu al eeuwen stuk. Alle hoop om een geschikte koning(in) te vinden, is sinds lang verloren.

Of toch niet … Kunnen de jarige en zijn/haar team terugreizen in de tijd? Kunnen zij de troon herstellen? Vinden zij een nieuwe vlaskoning(in) met een gouden hart?

"De samenwerking met Texture resulteerde in een fantasierijk en tot in de puntjes ingekleed spel, waardoor de kinderen zich volledig in de magische en boeiende wereld kunnen inleven. Ze ontdekken zelf het verhaal en worden uitgedaagd om samen oplossingen te zoeken. De ErfgoedApp helpt hen daarbij."

Rose Thys, conceptontwikkelaar bij Oetang, Learning Designers