Tomorrowland: een 20-jarige reis - gratis expo in De Schorre, Boom

Herbeleef de magie van de afgelopen 20 jaar Tomorrowland tijdens een onvergetelijke reis door de tijd in De Schorre, Boom. Tijdens de Tomorrowland Expo 'A Trip down Memory Lane' ontdek je niet alleen de hoogtepunten van twee decennia Tomorrowland, maar ook de gloednieuwe projecten van het legendarische festival. 

Terwijl de lente haar intrede doet, biedt deze bijzondere uitstap de perfecte gelegenheid om te genieten van adembenemende kunstinstallaties zoals de iconische One World Bridge en de betoverende Stairway to Unity, en ontmoet je zelfs de 7 magische trollen. Een dag vol verwondering voor alle leeftijden, die absoluut niet mag ontbreken op je agenda deze lente. Mis het niet - de expo loopt van 1 april tot 2 juni in congrescentrum De Pitte in De Schorre.

Copyright Tomorrowland

20 jaar vol verhalen

Volg de tijdlijn bezaaid met boeiende anekdotes die het verhaal vertellen vanaf de bescheiden beginjaren tot aan de hedendaagse grootsheid. Ontdek wanneer DreamVille zijn thuis vond in Rumst, leer over de opkomst van het buurtteam, beleef enkele van de meest memorabele hoogtepunten, en zie hoe het festival uitgroeide tot een wereldwijd fenomeen. Van zijn wortels op De Schorre in Boom tot zijn expansie naar alle uithoeken van de wereld, Tomorrowland is niet alleen een festival, maar ook een cultureel icoon geworden. Tijdens de expo ontdek je ook enkele primeurs, zoals details over het nieuwe fictieboek dat later dit jaar wordt gelanceerd. En maak kennis met de unieke perspectieven van buurman Kamiel De Clerck, de enige fotograaf die elk jaar zowel de voorbereidingen als het festival zelf vastlegde. Hij deelt zijn vijf favoriete foto's van elke editie, waardoor je een exclusieve kijk krijgt achter de schermen van Tomorrowland. 

Ontdek De Schorre

Als je nog wat tijd over hebt, mag een verkenningstocht door het Provinciaal Domein De Schorre niet ontbreken. Dit prachtige domein heeft de afgelopen jaren een ware transformatie ondergaan met tal van opvallende attracties. In 2014 werd bijvoorbeeld de indrukwekkende One World Bridge onthuld, met een adembenemend kunstwerk van Arne Quinze, opgebouwd uit duizenden plankjes met boodschappen van over de hele wereld. In 2022 werd de Stairway to Unity toegevoegd, bestaande uit miljoenen mozaïeksteentjes en dé perfecte plek voor kleurrijke Instagramfoto's. Vergeet ook zeker niet de wandeling langs de 7 magische trollen, een route van ongeveer 2 km die eindigt bij een uitkijktoren met een prachtig panoramisch uitzicht over het hele domein. Bij helder weer kun je zelfs in de verte het glinsterende Atomium zien. En binnenkort, in het midden van mei, wordt het recreatieve Nest geopend, een plek voor Urban Sports waar je jezelf helemaal kunt uitleven. Kortom, er valt genoeg te ontdekken en te beleven in De Schorre voor een onvergetelijke dag vol avontuur!

Meer info