Wat valt er deze week te beleven?

Maak je klaar voor een tijdreisavontuur richting de prehistorie. Het Museum voor Natuurwetenschappen laat je de levensstijl van onze voorouders ontdekken en ervaren. Geleide rondleidingen, ontmoetingen met onze wetenschappers, diverse activiteiten. Ben je in staat om te speerwerpen, vuur te maken of prehistorische dieren op te graven?

 

Zondag 21 april is het weer genieten van de Plantendag in Arboretum Kalmthout. Ben je een border aan het aanplanten, wil je je bloembakken vullen of ben je op zoek naar niet-alledaagse groenten voor je moestuin? Kom dan snuisteren tussen de kramen van de allerbeste kwekers van de Lage Landen in het prachtige kader van de arboretumtuin. Zowel gespecialiseerde verzamelaars als professionele kwekerijen brengen hun aanbod naar Kalmthout. (foto: Copyright: Arboretum Kalmthout)

Op deze dag herdenken Australië en Nieuw-Zeeland alle inwoners die gesneuveld zijn tijdens oorlogen in het algemeen en de Eerste Wereldoorlog in het bijzonder. De gemeente Zonnebeke, het Passchendaele Museum en het Genootschap Passchendaele Society 1917 herdenken ANZAC Day samen met een serene ‘Dawn Service’ op Buttes New British Cemetery.