Leen

Toffe mama die met haar gezin in het geografisch middelpunt van Vlaanderen woont. Van daaruit trekken ze er met z'n viertjes altijd graag op uit.

We zijn twee prille veertigers en twee toffe tieners die samen graag nieuwe dingen ontdekken. Onze favoriete uitstapjes zijn die waar je iets kan zien, iets kan doen én iets kan proeven. Je kan ons spotten in heel Vlaanderen en Brussel. We verleggen ook soms echt onze grenzen: de kinderen ontdekken kunstige tentoonstellingen en zelf ontkom ik als reporter ook niet aan de avontuurlijkste wildwaterglijbaan. 

 

 

Articles by Leen

Zicht op het kasteel van Gaasbeek vanuit de binnentuin

Opnieuw op bezoek bij de markiezin van het Kasteel van Gaasbeek

Het Kasteel van Gaasbeek is opnieuw open, na een maandenlange sluiting voor renovatie. We bezochten het kasteel in de zomer van 2020, net voor de sluiting en in een tijdperk waarbij we met onze (zelfgestikte) maskers op uitstap gingen. De aankondiging van de heropening was voor ons het signaal om een dagje naar Gaasbeek te trekken, voor een vergelijking van “voor” en “na”, en een herontdekking van dit prachtige kasteel in het Pajottenland.

AfricaMuseum ingang en historisch museumgebouw

Naar het AfricaMuseum in Tervuren

Reporter Leen ging vijf jaar geleden naar het AfricaMuseum in Tervuren voor wat toen een “testreportage” werd genoemd. Omdat het dringend tijd werd om het AfricaMuseum nog eens te bezoeken, trok ze nog eens naar Tervuren. Ze bezocht er de vaste collectie en de gloednieuwe tijdelijke tentoonstelling “ReThinking collections” die je tot 29 september kan bewonderen.

“Porsche – driven by dreams” Autoworld

Auto's bewonderen bij Autoworld

Januari is de traditionele maand om auto’s te gaan kijken, op het (alternatieve) Autosalon op de Heizel of in een showroom. Maar wist je dat je het hele jaar auto’s kan gaan bewonderen in Brussel bij Autoworld? Riebedebie-reporter Leen ging op een ijskoude zondag naar Autoworld om auto’s bekijken, en nog veel meer.

Op de fiets voor het Verhaerenmuseum

Naar het Emile Verhaerenmuseum in Sint-Amands

Ik ging met mijn gezin op pad naar het Emile Verhaerenmuseum voor de vernissage van een nieuwe tentoonstelling die helemaal gewijd is aan de dichter. Met “Emile Verhaeren: portretten en vertalingen” toont het museum dat Emile Verhaeren nog steeds inspireert. En ook in de wijdere omgeving rond het museum kwam ik Emile Verhaeren, en veel ander moois, tegen.

Mural postcode Sint-Niklaas

Proeven van Sint-Niklaas

Sint-Niklaas heeft vele troeven. Reporter Leen ging van enkele van die troeven proeven. Ze neemt ons mee naar enkele speciale evenementen in het kader van het Reynaertjaar, spotte streetart en straten met art deco,… en nog veel meer. En in Sint-Niklaas ging ze ook nog letterlijk van iets proeven.

Chocoladeworkshop in Choco-Story Brussels

Choco-Story Brussels: een museum waar je blijft van smullen

Brussel heeft heel veel musea, en reporter Leen en haar gezin bezochten er al heel wat. Het lekkerste museum in Brussel vinden ze Choco-Story Brussels. Ze gingen er dan ook graag nog eens op bezoek! Terwijl Leen thuis nagenietend van een stukje chocolade smulde, schreef ze wat ze van Choco-Story vond.

schachtbok in Beringen

Op stap met een echte mijnwerker in Beringen

Op Erfgoeddag, zondag 24 april 2022, kan je op heel wat plekken zelf erfgoed gaan ontdekken. Eén van die plekken is het Mijnmuseum in Beringen. Op deze historische mijnsite kom je op Erfgoeddag tijdens rondleidingen te weten wat een mijnwerker allemaal moest kennen en kunnen. Reporter Leen en haar gezin gingen enkele weken geleden al op verkenning in het Mijnmuseum, met een echte ex-mijnwerker.

Droogdok Scheepswerven Baasrode

Op uitstap naar de Scheepswerven van Baasrode

Wie heeft er al eens Baasrode bezocht? Baasrode is een mooi plaatsje aan het water. Neen, niet op een exotische plek maar in eigen land. En je kan er naar het Scheepvaartmuseum! En dat is precies wat wij deden. We gingen met de fiets, want we wonen er vlakbij...

In het Fruitbelevingscentrum in Borgloon

Op zoek naar fruit in Borgloon

In je fruitmand liggen vast ook wel eens Limburgse appels en peren. Reporter Leen trok naar de streek waar dit fruit groeit en bezocht het Fruitbelevingscentrum in Borgloon. En ze zag en proefde er ook iets anders dan appels of peren!

Scheepsroer

Naar Mercator en Mu.Zee

In Oostende valt het er het hele jaar door wel iets te beleven. En dat ging reporter Leen met haar gezin twee dagen testen. Het regende, het goot, het waaide,… maar toch kwamen ze met mooie en warme herinneringen terug! Hieronder lees je alles over wat ze beleefde op de Mercator en in Mu.Zee.

Blankenberge en de Water-Taxi

Ter land, ter zee en... een duik in de geschiedenis in Blankenberge

Reporter Leen trok naar zee voor een heel afwisselende dag met haar gezin. Het werd een goedgevulde en prachtige dag in Blankenberge. Hier lees je alles over haar wandeling op het strand, lekker eten op een locatie met super zeezicht, een unieke en spannende rondvaart met de Water-Taxi en dan nog een prachtig museum.

Archeocentrum Velzeke doe-opstelling

Op ontdekking in Archeocentrum Velzeke

Het gezin van reporter Leen doorkruiste de provincie Oost-Vlaanderen met als bestemming Zottegem en meer bepaald Velzeke. In het Archeocentrum doken ze in de geschiedenis van de Romeinen en in de archeologische opgravingen! Een interessante reis door de geschiedenis!