Leen

Toffe mama die met haar gezin in het geografisch middelpunt van Vlaanderen woont. Van daaruit trekken ze er met z'n viertjes altijd graag op uit.

We zijn twee prille veertigers en twee toffe tieners die samen graag nieuwe dingen ontdekken. Onze favoriete uitstapjes zijn die waar je iets kan zien, iets kan doen én iets kan proeven. Je kan ons spotten in heel Vlaanderen en Brussel. We verleggen ook soms echt onze grenzen: de kinderen ontdekken kunstige tentoonstellingen en zelf ontkom ik als reporter ook niet aan de avontuurlijkste wildwaterglijbaan. 

 

 

Artikelen van Leen

Op de fiets voor het Verhaerenmuseum

Naar het Emile Verhaerenmuseum in Sint-Amands

Ik ging met mijn gezin op pad naar het Emile Verhaerenmuseum voor de vernissage van een nieuwe tentoonstelling die helemaal gewijd is aan de dichter. Met “Emile Verhaeren: portretten en vertalingen” toont het museum dat Emile Verhaeren nog steeds inspireert. En ook in de wijdere omgeving rond het museum kwam ik Emile Verhaeren, en veel ander moois, tegen.

Door Leen
01 nov 2023
Mural postcode Sint-Niklaas

Proeven van Sint-Niklaas

Sint-Niklaas heeft vele troeven. Reporter Leen ging van enkele van die troeven proeven. Ze neemt ons mee naar enkele speciale evenementen in het kader van het Reynaertjaar, spotte streetart en straten met art deco,… en nog veel meer. En in Sint-Niklaas ging ze ook nog letterlijk van iets proeven.

Door Leen
25 sep 2023
Chocoladeworkshop in Choco-Story Brussels

Choco-Story Brussels: een museum waar je blijft van smullen

Brussel heeft heel veel musea, en reporter Leen en haar gezin bezochten er al heel wat. Het lekkerste museum in Brussel vinden ze Choco-Story Brussels. Ze gingen er dan ook graag nog eens op bezoek! Terwijl Leen thuis nagenietend van een stukje chocolade smulde, schreef ze wat ze van Choco-Story vond.

Door Leen
07 feb 2023
schachtbok in Beringen

Op stap met een echte mijnwerker in Beringen

Op Erfgoeddag, zondag 24 april 2022, kan je op heel wat plekken zelf erfgoed gaan ontdekken. Eén van die plekken is het Mijnmuseum in Beringen. Op deze historische mijnsite kom je op Erfgoeddag tijdens rondleidingen te weten wat een mijnwerker allemaal moest kennen en kunnen. Reporter Leen en haar gezin gingen enkele weken geleden al op verkenning in het Mijnmuseum, met een echte ex-mijnwerker.

Door Leen
16 apr 2022
Droogdok Scheepswerven Baasrode

Op uitstap naar de Scheepswerven van Baasrode

Wie heeft er al eens Baasrode bezocht? Baasrode is een mooi plaatsje aan het water. Neen, niet op een exotische plek maar in eigen land. En je kan er naar het Scheepvaartmuseum! En dat is precies wat wij deden. We gingen met de fiets, want we wonen er vlakbij...

Door Leen
04 apr 2022
In het Fruitbelevingscentrum in Borgloon

Op zoek naar fruit in Borgloon

In je fruitmand liggen vast ook wel eens Limburgse appels en peren. Reporter Leen trok naar de streek waar dit fruit groeit en bezocht het Fruitbelevingscentrum in Borgloon. En ze zag en proefde er ook iets anders dan appels of peren!

Door Leen
02 mrt 2022
Scheepsroer

Naar Mercator en Mu.Zee

In Oostende valt het er het hele jaar door wel iets te beleven. En dat ging reporter Leen met haar gezin twee dagen testen. Het regende, het goot, het waaide,… maar toch kwamen ze met mooie en warme herinneringen terug! Hieronder lees je alles over wat ze beleefde op de Mercator en in Mu.Zee.

Door Leen
02 feb 2022
Blankenberge en de Water-Taxi

Ter land, ter zee en... een duik in de geschiedenis in Blankenberge

Reporter Leen trok naar zee voor een heel afwisselende dag met haar gezin. Het werd een goedgevulde en prachtige dag in Blankenberge. Hier lees je alles over haar wandeling op het strand, lekker eten op een locatie met super zeezicht, een unieke en spannende rondvaart met de Water-Taxi en dan nog een prachtig museum.

Door Leen
28 dec 2021
Archeocentrum Velzeke doe-opstelling

Op ontdekking in Archeocentrum Velzeke

Het gezin van reporter Leen doorkruiste de provincie Oost-Vlaanderen met als bestemming Zottegem en meer bepaald Velzeke. In het Archeocentrum doken ze in de geschiedenis van de Romeinen en in de archeologische opgravingen! Een interessante reis door de geschiedenis!

Door Leen
18 okt 2021
Vooraanzicht van Landcommanderij Alden Biesen

Alden Biesen heeft veel te bieden!

Bilzen in Limburg heeft veel te bieden. Alden Biesen is een prachtige historische site, en er is veel te beleven. Reporter Leen verkende Alden Biesen tot in de kelders, en sprong ook de fiets op.

Door Leen
13 aug 2021
Chocolate Nation

Chocolate Nation voor chocoladelovers

Zin in een bezoek aan Chocolate Nation in Antwerpen. Leen trok met haar jarige naar Antwerpen, zou hij een lekkerbekje zijn?

Door Leen
21 jun 2021
Voor de Fury in Bobbejaanland

Blij weerzien in Bobbejaanland

Reporter Leen en haar gezin trokken naar Bobbejaanland kort na de heropening van de pretparken. Er waren nog heel wat coronamaatregelen, maar het was een prettig weerzien!

Door Leen
08 jun 2021