24 uur in Ronse met kinderen? Doen zeggen we!

Of we zin hadden in een weekendje Ronse met de kinderen? Graag! Deze parel in de Vlaamse Ardennen trok al een tijdje mijn aandacht. En wat bleek? Ronse is echt een superleuke stad om met je gezin te bezoeken, zoveel te doen voor onze allerkleinsten! 

Hoge Mote

Ronse ontdekken in Hoge Mote Belevingscentrum

We starten onze 24-uurse in Ronse met een bezoekje aan het Belevingscentrum Hoge Mote, centraal gelegen in het historisch centrum is zonder twijfel een grensverleggend centrum waarvan de restauratie van de site mag gezien worden! Het is een erfgoedparel met verrassende hedendaagse accenten en de vaste stek van Toerisme Ronse. "Wat gaan we allemaal doen dit weekend kindjes?" 

De perfecte start voor een stadswandeling of een regioverkenning

Aan de hand van interactieve panelen, luisterverhalen, filmpjes en virtual reality kunnen bezoekers meer ontdekken over Sint-Hermes, de ontwikkeling van Ronse en textiel en Vlaanderens mooiste landschap. De informatie is beschikbaar in vier talenDe Hoge Mote had al drie torens, met een vierde toren is het uitzicht compleet. 

Het belevingscentrum kan gratis bezocht worden en is zonder enige twijfel een familievriendelijke hotspot in de Vlaamse Ardennen. De bezoeker die alle modules wil ontdekken is op z’n minst een uurtje zoet. Je ontdekt er onder andere de geschiedenis van de textielstad en wie zin heeft kan een leuke klim naar boven doen om een uitzicht te krijgen over Ronse. Doen! 

Hoge mote

Op naar het Muziekbos

Of ze zin hadden in een leuke wandeling? "Jaaaaaa mama!" Op naar het Muziekbos in Ronse!

De troeven van dit bos? 

  • Waaier aan ontspanningsmogelijkheden.
  • Geuzentoren
  • Toffe houten speeltuigen aan de ingang.
  • Uitwaaien op de hellingen van het bos.

Wat er extra leuk is aan het Muziekbos, zijn de speelzones voor de kinderen. Hier hebben ze zich wel eventjes laten gaan. Op deze overzichtskaart vind je de speelzones terug.

Tip: meer info over Muziekbos kan je vinden via de site van het Agentschap van Natuur en Bos.

muziekbos ronse

Leuk voor de kids: de Picturale wandeling doorheen de stad Ronse

Bij de Hoge Mote gaven ze ons nog als tips mee dat kinderen vanaf 6 jaar op speurtocht kunnen gaan aan de hand van een opdrachtenboekje tijdens de Picturale, een leuke wandeling doorheen de stad naar aanleiding van he Picturale Illustratiefestival in Ronse. Allemaal supermooie illustraties van kinderboekenschrijvers, echt de moeite! 

Tip: Het speurboekje kan je hier downloaden of kom langs in het belevingscentrum Hoge Mote voor je exemplaar.

De Picturale Promenade

Deze wandeling langs de 8 geïllustreerde picturale stadsmuren in hartje Ronse!

>> Download hier het plannetje.

Meer info over het Picturale illustratiefestival in Ronse vind je op www.picturale.be.

picturale
picturale

Drinken, eten en slapen in Ronse

Een klein hongerke? Dat gingen we stillen in het superleuke en familievriendelijke eethuisje Le Temps Perdu midden in de stad Ronse. Hier kan je voor weinig geld met gans je familie eten in de stijl van toen. 

Slapen deden we in één van de Vintage Huisjes in Ronse, namelijk in het supermooie herenhuis in Ronse centrum. Herenhuis 24 ligt op wandelafstand van tal van restaurantjes, winkeltjes, bakkers, het stadstuin, de grote markt en tal van bezienswaardigheden. Het ligt tevens in de nabijheid van gekende fietshellingen, wandelroutes en het alom bekende Muziekbos & Kluisbos. Wie houdt van historische architectuur, authentieke gebouwen en huizen met een ziel zal zich hier zeker thuis voelen! Er zijn nog tal van authentieke elementen aanwezig in het huis zoals oude tegelvloertjes, marmeren schouwen, gietijzeren radiators, wandtapijten, grote luchters, grote houten deuren. Het huis is heel sfeervol ingericht met vintage en retro elementen en doet je zo wegdromen in de tijd van toen! Een ideale plek voor een gezinsuitstapje! 

Le Temps Perdu