3x buitenplezier op buitenspeeldag!

Op 19 april gaat de Buitenspeeldag weer door in heel Vlaanderen en Brussel. De schermen gaan op zwart en kinderen en jongeren worden uitgedaagd om buiten te gaan spelen. Overal worden er fijne activiteiten ge­organiseerd om kinderen en jon­geren te entertainen. Verspreid over de steden en gemeenten worden er zo speelkansen aangeboden. De Buitenspeeldag is de kers op de taart van #365dagenbuitenspelen.

buitenspeeldag
Buitenspeeldag

Doe de #paardenbloemchallenge2023 in het Arboretum Kalmthout

Op dit moment bloeien de paardenbloemen. Het Arboretum Kalmthout daagt je uit om ermee aan de slag te gaan. Maak een originele foto met de schaduw van paardenbloemen. Laat vrienden, familie, huisdieren, kinderen of attributen gerust mee figureren. Deel jouw leukste schaduwfoto met #paardenbloemchallenge2023 op Instagram. Je kunt er een Zakgids Stoepplanten mee winnen. Elke week kiezen ze 3 nieuwe winnaars uit!

Buitenspeeldag

Speelparadijs in Oostduinkerke

Ook aan de kust is het woensdagnamiddag tijd om buiten te spelen. Het sportpark in Oostduinkerke wordt omgetoverd tot een speelparadijs: een gocartroute, de Skateplaza, springkastelen én spelletjes wachten op jou. Trek je speelkleren aan en kom van 13 tot 17 uur naar het sportpark. Deelname is gratis, maar je moet wel vergezeld zijn van een volwassene. 

Buitenspeeldag

De leukste buitenactiviteiten in tervuren

Weg met die schermen en buiten spelen! Dat kan zeker op de Buitenspeeldag in Tervuren. Dan zijn alle kinderen welkom in het speeldorp op het evenementenplein van 13 tot 17 uur. Wie zich bij de grime wil laten omtoveren tot een woeste tijger of mooie vlinder kan inschrijven voor een vast tijdslot aan de infostand. Zo hoeft niemand lang aan te schuiven. 

Wat valt er te beleven?

Grime (met vaste tijdsloten, inschrijven kan op de dag zelf om 13 uur aan de infostand), pannavoetbal, wipe-out, kubben, een cirkushoek, een petanquehoek en een tekeningenhoek