5 topuitjes om de laatste dagen van de zomervakantie te vieren

Worden jullie nu al triest bij de gedachte aan de eerste schooldag? Geen nood! Wij zetten nog enkele topuitjes op een rijtje voor jullie om de laatste dagen van de zomervakantie onvergetelijk af te sluiten, zijn jullie mee?

1. Een dagje naar het Ice Mountain Adventure Park
Nog tot 15 september kan je met een Zomerpas bij Ice Mountain Adventure Park terecht voor een dag vol avontuur, zowel indoor als outdoor! Naast ski & snowboard bieden ze activiteiten aan voor jong en oud, zoals accro-adventure, paintball, lasergame en natuurlijk indoor skydiving. Met de zomerpas ben je dus zeker van een toffe zomerse uitstap met het gezin. Bovendien kan je achteraf nagenieten op ons terras of in de tearoom van het restaurant. Voor de allerkleinste kinderen is er ook een kinderspeeltuin en -klimpark.
Meer info vind je hier

2. Na de cinema een bezoekje aan Mini-Europa
Naar de cinema in hartje Brussel aan de voet van het Atomium is altijd een leuke activiteit, maar wisten jullie dat ook Mini-Europa vlakbij is dan? Het enige park waar je in enkele uren door heel Europa reist. Een unieke tocht! Kuier door de typische sfeer van de mooiste steden van het oude continent. Big Ben en zijn typisch deuntje verwelkomen je in hartje Londen. Gondels laten je de charmes van Venetië ontdekken. Volg de Thalys van Parijs tot aan de andere uithoek van Frankrijk. Breng zelf de animaties op gang: doe de Vesuvius uitbarsten, breek de Berlijnse muur af, versla de stier in de Arena van Sevilla en nog zovele andere ... In totaal vind je in Mini-Europa meer dan 350 monumenten en animaties van een ongeëvenaarde kwaliteit, keitof om de vakantie mee af te sluiten, want wie weet spotten jullie wel monumenten van jullie laatste vakantiebestemming?
Meer info vind je hier

3. Spelen in het Speelbos Vrieselhof
Wat is er leuker dan eens te rollen door de bladeren of een kamp te bouwen met takken? Daarvoor moet je in het speelbos in het Provinciaal Domein Vrieselhof zijn. In het Sterbos, achter het kasteel, mag je namelijk gewoon vrij tussen de bomen spelen! Want we mogen niet vergeten dat spelen in een bos vaak het eerste contact met de natuur is. De band met de natuur die al spelend groeit, is van groot belang voor het respect dat kinderen later zullen hebben voor het milieu.

Leuk tip! Reserveer zelf-doe-pakketten en ga door middel van een wegbeschrijving en het ter beschikking gestelde educatief materiaal samen leuke opdrachten doen zoals de kraaltjestocht, waarbij een kraaltjessnoer de speurneuzen de weg wijst. Let op ... er zijn ook avontuurlijke opdrachten onderweg. Of wat dacht je van het dobbelsteenspel? Gooi de dobbelsteen en ontdek de opdracht die je moet uitvoeren. Je kunt dit spel overal in het park spelen. Hoelang het spel duurt, bepaal je zelf.

Ontlenen is gratis maar reserveren is verplicht. Reserveren doe je via rivierenhof@provincieantwerpen.be
Meer info vind je hier

4. Een bezoekje aan het Speelgoedmuseum
Altijd al aan je kinderen willen tonen met welk speelgoed jij zelf gespeeld hebt als kleintje? In het Speelgoedmuseum kan je terecht voor een unieke collectie speelgoed en interactieve spelen die nostalgische herinneringen naar boven halen. Daarnaast zijn er heel wat collecties van fauna en flora, wetenschap en techniek, het dagelijks leven en veel meer. Geregeld zijn er ook leuke tentoonstellingen te bekijken! Een must-visit voor de laatste vakantiedag volgens ons!
Meer info vind je hier
Tip om een museumbezoek met kleine kinderen aangenamer te maken vind je hier

5. Een dagje zee gecombineerd met een bezoekje aan SEA LIFE
Wat is er leuker dan de zomervakantie af te sluiten dan een dagje Belgische Kust? In SEA LIFE Blankenberge maak je een boeiende ontdekkingsreis langs de Amazonerivier doorheen onze zeeën en oceanen. Meer dan 50 aquaria tonen de mysterieuze onderwaterwereld: van spectaculaire haaien in de haaientunnel en beruchte piranha’s tot het nationaal kweekprogramma voor zeepaardjes. Je staat oog in oog met de grootste spinkrabben ter wereld. Met meer dan 2500 dieren biedt SEA LIFE een prachtige staalkaart van de 7 wereldzeeën!
Meer info vind je hier

Dat het een topvakantie was!

Maar geen nood, wij denken al aan ideetjes voor de volgende schoolvakantie, dus blijf zeker bij ons hangen via onze Facebookpagina, Instagram en onze blog.