5 x winterplezier

De winter staat nu echt voor de deur! Gelukkig zijn er tal van super initiatieven waar je echt van de winter kan genieten door er bijvoorbeeld te gaan schaatsen of sleeën, 100% dolle winterpret! Of wat dacht je van warme chocomelk aan knetterende vuurtjes? Zalig! Een lijstje om komende maand bij te houden!

schaatsbaan Sint-Truiden

1. Schaatsplezier in Sint-Truiden

Ga met het hele gezin genieten van een gezellige eindejaarsperiode in Sint-Truiden!
Van 11 december t.e.m. 9 januari

Geniet de hele feestmaand van de nostalgische sfeer op de Groenmarkt in Sint-Truiden. Jong en oud kan genieten van winters schaatsplezier op de schaatsbaan. Perfect om even heerlijk te ontspannen tijdens het shoppen. Laat jouw energie de vrije loop!

Deelnameprijs: 7 euro inclusief schaatsverhuur
Max. capaciteit 150 personen.

Tip: Ook leuk! Doe de kerstelfenzoektocht in Sint-Truiden
Samen met stadsdiensten Cultuur en Evenementen komt Shop & The City met een heuse kerstelfenzoektocht voor de kids langs de kerstetalages van de Truiense handelaars! Vind alle kerstelfjes die zijn verstopt in de stad en los het probleem samen met hen op. Plezier verzekerd!

Ben jij een echte speurneus? Start dan de kerstelfenzoektocht op de Groenmarkt en los het verhaaltje op door middel van een zoektocht in het stadscentrum!

Sint NIklaas Wintert

2. Schaatsen op D'Ijspiste in Sint-Niklaas

D’Ijspiste is dit jaar ook weer van de partij. Bewegen in de buitenlucht doet sowieso goed en is bovendien gewoon ook plezant. Het ideale uitje met de hele familie of met vrienden. Dankzij een aantal aanpassingen in de opstelling en de organisatie, en dankzij het Covid Safe Ticket, kunnen we naar hartenlust veilig schaatsen op de Grote Markt vanaf 10 december tot en met 16 januari. Ook de bijhorende chalet zal open zijn voor een heerlijk drankje of een lekker hapje. Hier gelden de horecamaatregelen om alles corona-safe te laten verlopen.

3. Wintermagie in Tienen

Van 10 december '21 t/m 9 januari '22 wordt Tienen in een wintermagisch kleedje gehuld. Dit jaar kiest de stad voluit voor beleving met de vernieuwde Grote markt als centraal plein. Laat je verrassen door betoverende taferelen, sfeervolle verlichting en gezellige activiteiten. En ook de ijspiste is opnieuw van de partij! Dus zorg dat je schaatsen in huis haalt en glijd het nieuwe jaar in!  
www.visittienen.be

4. Wintersfeer op het Zilvermeer

Zin in een winterwandeling waar je helemaal warm van wordt?

Wintersfeer op het Zilvermeer staat voor een feeërieke winterwandeling langs de mooiste plekjes van het Zilvermeer. De wandeling wordt sfeervol verlicht met lampen, kaarsen, klank- en lichtspelen. Laat je verrassen door mysterieuze figuren, vuurshows en talrijke lichtinstallaties.

Een aangepaste editie van Wintersfeer voorziet veilige winterwandeling zonder drank- of eetkraampjes. 

Toegang tot Wintersfeer is enkel mogelijk met een ticket vooraf aangekocht online via de webshop.  

Winterfloridylle

5. Geniet van betoverend licht tijdens WinterFloridylle in Plantentuin Meise

Tijdens de koudste dagen van het jaar verandert de Plantentuin in een magisch sprookjesbos. Lichtfestival WinterFloridylle neemt je mee op een tocht van 3,5 km langs prachtige lichtinstallaties. We verlichten de lange winteravonden met lichtinstallaties die speciaal voor deze gelegenheid zijn ontworpen én gecreëerd door het creatieve team van de Plantentuin olv Pieter Franck. Karin Wijnand, glaskunst en keramiek artieste, ontwierp speciaal voor de WinterFloridylle een lichtinstallatie 'Nature running through my veins'. 

Kom mee genieten van winterse lichtpracht en betoverende geluiden. Piet Goddaer componeert alle muziek voor deze editie van WinterFloridylle en dompelt je onder in een sensationele muzikale ervaring.

  • 20 unieke lichtinstallaties, geïnspireerd door de wonderlijke plantenwereld
  • immersive installatie
  • meeslepende muziek op het parcours - speciaal gecomponeerd voor WinterFloridylle door Piet Goddaer
  • Winterdorp met food+drinks+gezelligheid
  • geschikt voor rolstoelen en kinderwagens
  • coronaproof outdoor evenement met Covid Safe Ticket * en mondmasker om veilig te genieten van de betoverende pracht