8 x leuke Vlaamse reisblogs op een rijtje

Dit vinden wij de leukste reisblogs van Vlaanderen

Leuke Vlaamse reisblogs: ze zijn niet zo talrijk, maar ze zijn wel een godsgeschenk om je volgende uitstap of reisje te plannen in binnen- of buitenland. Wij zetten onze 8 favorieten op een rij.

Vlaamse reisblog 1: June.be

June.be bestaat nog niet zo heel erg lang, maar schrijver en journalist Toni De Coninck doet je instant honger krijgen of zin om op reis of uitstap te vertrekken in binnen-of buitenland. Kijk vooral naar de mooie foto's die je instant doen wegdromen...aanradertje!

Vlaamse reisblog 2: Reismicrobe

Op Reismicrobe deelt de avontuurlijke Nies de allerleukste reistips in binnen- én buitenland. En reizen en op stap gaan, dat doet ze niet alleen, want Nies heeft een kleuter, een peuter én een baby. Ben je als gezin op zoek naar toffe reistips? Dan kom je hier zeker en vast aan je trekken!

Vlaamse Reisblog 3: Soms ook heimwee

Yannick is zijn reisblog “Soms ook Heimwee” gestart toen hij op een groot avontuur ging: alleen met zijn backpack de wereld over. Nu deelt hij op Soms ook Heimwee zijn verhalen en prachtige foto’s. Yannick omschrijft zijn plekje op het internet als "een reisblog speciaal voor de mietjes, de twijfelaars en de bange zieltjes." Want zelf is Yannick eigenlijk ook geen grote avonturier, maar toch wil hij laten zien dat ook dan reizen tof is!

Vlaamse reisblog 4: Håndbagage 

Een toppertje van formaat is de blog van radiomaker Sam De Bruyn. Voor Håndbagage maakt hij korte trips van zo’n 48 uur en giet zijn verhalen dan achteraf in een leuke post met evenveel foto’s. Echt fijn om eens te gaan lezen en weg te dromen (en te vertrekken!)

Vlaamse reisblog 5: Tjoolaard

Het doel van deze reisblogger? Niet het uitgekiende plan uittekenen voor je, maar je goesting doen krijgen om op reis te gaan! Niel Van Herck omschrijft zichzelf als een 'Tsjoolaard': iemand die doolt, ronddwaalt. 

Vlaamse reisblogger 6: Vetexbart

Bart, een dertiger uit Vlaanderen, is de globetrotter, schrijver en fotograaf achter Vetexbart: een travel blog gestart in 2013.Op zijn blog vind je massa’s leuke bestemmingen terug.

Vlaamse reisblogger 7: Young Wild Free

Young Wild Free is het persoonlijke plekje van Rani op het world wide web. Vol liefde en plezier schrijft ze hier over haar reisverhalen. Géén saaie strandvakanties hier, wél vakanties boordevol avontuur, cultuur en natuur. Reizen die je leven verrijken en net wat mooier maken. Ja, ook in eigen land, check bijvoorbeeld de blog die ze schreef over de Belgische kust tijdens de herfst.

Vlaamse reisblog 8: Eskonpeupejer

Spreek uit als "est-ce qu'on peut payer?". Eskonpeupejer is de blog van onze Riebedebie-reporter Katrien en haar gezin. Elk lid van hun gezin heeft een onstuitbare drang om op pad te gaan, om onder de spreekwoordelijke kerktoren uit te geraken en om alles wat er te ontdekken valt, ook te gaan ontdekken. En daarom proberen ze elk weekend op verkenning te gaan en iets nieuws te zien.

De drang om de wereld dichtbij of verderaf te ontdekken is duidelijk erfelijk, minstens besmettelijk of aanstekelijk, en dat zie je aan hun meer dan geweldige blog boordevol tips voor trips.