Als echte bakkertjes in het Bakkerijmuseum in Veurne

Bezoekers zijn weer welkom in het Bakkerijmuseum! Lore trok op het einde van de grote vakantie naar het Bakkerijmuseum om nog een leuke uitstap te doen met het gezin.

bakkerijmuseum veurne

Op naar het Bakkerijmuseum

Het bakkerijmuseum stond al even op hun verlanglijstje – ze houden alle vier van lekker eten én staan zelf graag in de keuken – en dus trokken ze richting Veurne. Een aanradertje van jewelste!

'We zorgden dat we tegen de middag aan het museum arriveerden, en dat was niet toevallig: we hadden een picknickmand gereserveerd die we konden opsmullen in de tuin van het museum. Dat kan de hele zomer lang, en we vonden dat meteen een topidee!

Bij aankomst kregen we een mand gevuld met lekkers (koffiekoeken, donuts, ovenkoeken, beleg, fruit en een drankje) en een picknickdekentje, zodat we ons vlotjes op het gazon konden nestelen zonder zelf hapjes van thuis te hoeven meesleuren. Geen zorgen, bij regenweer kan je gewoon binnen in het museumcafé je picknick oppeuzelen. Heel tof trouwens: in de tuin van het museum staat een springkasteel en is er een speelplein. Verveling krijgt dus geen kans! 

Na de geslaagde picknick hadden we de kinderen ingeschreven voor een workshop koekjes bakken. Want geef nu toe, wat is er leuker dan zélf de handen uit de mouwen te kunnen steken en aan den lijve te kunnen ondervinden wat de bakkersstiel precies inhoudt? Dat je daarna lekker van die zelfgebakken koekjes kan proeven is natuurlijk mooi meegenomen. Mama en papa konden ondertussen genieten van het zonnetje op het terras van het musuemcafé – je snapt het al, alle partijen konden zich helemaal vinden in het dagprogramma. 

Een uurtje later kwamen de jongens met een grote smile op hun gezicht én een zak vol heerlijke koekjes terug uit het atelier. Ook de workshop was duidelijk een schot in de roos. 

bakken in het bakkerijmuseum

Als volleerde bakkers uit het Bakkerijmuseum

Tijd om naar het museum zelf te trekken, waar je een blik kan werpen op de evolutie van het bakkersberoep door de jaren heen. Alle facetten van de bakkersstiel komen er aan bod: van speculaas over wafels en ijsjes tot chocolade. Tof om vol nostalgie te kijken naar de objecten uit de tijd van toen. Daarnaast is er een tijdelijke expo over koffie. Want bij koffie hoort een koekje of een stuk taart, en dus is het Bakkerijmuseum de uitgelezen locatie voor deze reizende expo. 

Voor de kinderen is er daarnaast ook een zoektocht door het museum: De schatten van Vlieg. Op verschillende plaatsen krijgen ze (doe-)opdrachten, waardoor het museumbezoek een interactief karakter krijgt en da’s altijd net iets leuker, nietwaar? We sloten de zoektocht succesvol af, en daarna konden we als volleerde bakkertjes terug naar huis. Mét lekkere zelfgebakken koekjes, zodat we nog even konden nagenieten!'

Tip! Picknick: op weekdagen in juli en augustus, te reserveren via e-mail (onthaal@bakkerijmuseum.be) of telefonisch (058/31.38.97). Prijs: €10 per volwassene, €8 per kind. 

picknick in het bakerijmuseum

Checklist voor je bezoek aan het Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum, Albert I-laan 2, 8630 Veurne. Alle info op www.bakkerijmuseum.be
Reservatie is verplicht, telefonisch (058/31.38.97) of via mail (onthaal@bakkerijmuseum.be). Tickets kosten €5, kinderen 6-12 jaar betalen €2. 

Workshops: op weekdagen in schoolvakanties zijn er verschillende workshops. De agenda kan je hier bekijken: https://www.bakkerijmuseum.be/nl/agenda/