Als ridders naar het kasteel van Beauvoorde

Onze jongens en ridders? Een geslaagde combinatie sinds onze reizen naar Engeland! Spreekt een Belgisch kasteel ook tot de verbeelding? Gene testte het uit!


 

Op naar het Kasteel van Beauvoorde

Voor onze eerste uitstap als erkende Riebedebie’reporter zochten we het niet te ver en trokken we richting het Kasteel van Beauvoorde! Onze jongens googelden meteen om te piepen hoe het kasteel eruitzag. Wanneer ze het herkenden als het kasteel van Skulltor, de riddergeest uit Nachtwacht, was hun interesse onmiddellijk gewekt...

Benieuwd naar ons videoverslag van het Kasteel Van Beauvoorde

Kijk dan snel verder:

Reserveer je plekje

Na verplichte reservatie (remember – coronatijd :-)) stond het vast! Op zaterdag 13 maart 2021 trokken we richting het Kasteel en onze eerste reportage voor Riebedebie wordt een feit.

Geladen met picknick en camera’s…off we go!

Beauvoorde: een charmant dorpje

Na een klein uurtje rijden arriveerden we in het charmante dorpje Beauvoorde. Zonnig, maar het waaide ongelooflijk hard. Een wandelingetje rond het kasteel zal helaas niet voor vandaag zijn. We volgden het pad tot aan het kasteel. Een middeleeuwse bel hing daar uitnodigend voor de kinderen om ‘belletje-trek’ te doen. Gelukkig was dat hier wel toegestaan!

Een vriendelijke, oudere man begroette ons, maar blijkbaar moesten we ons eerst aanmelden bij het onthaal. Oeps, dat hadden we gemist. Hup terug! Een beetje verstopt, maar we vonden dan toch het onthaal.

Daar ontving een rustige medewerkster ons en ze lichtte ons graag toe hoe het bezoek zou verlopen. Met de gsm als audiogids in de hand, loop je door het hele pand. Er is er één voor volwassenen en één voor kinderen. Je scant steeds de QR-codes met je mobieltje en zo word je door het kasteel meegevoerd naar het verleden.

De jongens wilden uiteraard elk apart luisteren, dus… mama en papa ‘offerden’ hun gids op zodat ze konden luisteren naar de boeiende verhalen over ridder Arthur Merghelynck en ‘collega kasteelheren/vrouwen’.

TIP: zorg dat je gsm zeker helemaal opgeladen is, want de batterij is haast helemaal opgebruikt tegen het einde van het bezoek…
 

Monumenten gestript in het Kasteel van Beauvoorde

Toen wij er waren liep de nieuwe expo Monumenten ‘gestript’. Doorheen het kasteel waren er verschillende stukjes uit gekende en minder gekende stripverhalen te zien. Uiteraard allemaal met fragmenten die verwezen naar Middeleeuwse tijden. Leuk gedaan!

De bordjes met verhalen ‘feit/fabel’ zorgden ook voor interessante weetjes. En ook de vriendelijke, oudere ‘bewaker’ deelde zijn kennis, ‘testte’ de kinderen en zorgde voor wat animatie.

Eventjes zijn we afgeweken van de genummerde tocht doorheen het kasteel om de toren te ‘beklimmen’.
Eenmaal boven hadden we een mooi zicht op de streek. In zo’n geval zie je dat de herfst/winter met kale bomen zo ook zijn voordelen heeft :-).
Als je heel goed kijkt, zou je zelfs Brugge, Gent en Kortrijk zien liggen.

Na een goed anderhalf uur hadden, waren we rond. Tevreden en voldaan.
Onze jongste vond de audio-gids de max. Die heeft geluisterd van begin tot einde. Onze oudste vond het boeiender om rond te kijken en de feitjes/fabeltjes te ‘bestuderen’.

Sowieso een geslaagde uitstap en aanrader; voor jong en oud.