Blij weerzien in Bobbejaanland

Op een mooie Pinksterdag trok reporter Leen met het gezin naar Lichtaart. De pretparken waren net weer een weekje geopend, maar er golden nog coronamaatregelen. Leen ging testen hoe dat voelt in Bobbejaanland. En ja, het was een prettig dagje pretpark! 

Hier hadden de kinderen naar uitgekeken! En we hadden ons dagje Bobbejaanland ook echt voorbereid. Onze tickets hadden we netjes online gekocht. Met onze mondmaskers op (en reserve-exemplaren in de rugzak, want a ja, in Bobbejaanland kan je al eens nat worden) gingen we aanschuiven. Bobbejaanland opent om 10 uur en op dat uur wil zowat iedereen dus ook het park binnengaan. Het was even zoeken welke rij juist voor wie bestemd was (dagtickets, abonnees,…) maar het liep heel vlot en gedisciplineerd dankzij het personeel van Bobbejaanland en extra security. Het aantal mensen dat vandaag het park mocht bezoeken, was door de corona-maatregelen sowieso ook nog beperkt.

Voor de ingang van Bobbejaanland
Het grondplan van Bobbejaanland bestuderen

We beginnen met ... een achtbaan

Eens binnen was er snel beslist wat we het eerst zouden doen. Correctie: wat onze tieners en de papa zouden doen. Een achtbaan van het betere soort, wat betekent dat uw reporter van dienst even een bankje opzoekt bij de uitgang van deze geweldige attractie. Van op het bankje zag ik hen al heel snel voorbij zoeven. Aanschuiven hadden ze dus niet moeten doen.

Op de wildwaterbaan van Bobbejaanland

Eventjes afkoelen op het water

Mijn eerste attractie van de dag werd een reuzenglijbaan. Vlak ernaast ligt de wildwaterbaan. We stapten in de grote band en steeds komt dan de vraag wie het beste (natste) plekje zal hebben. We hadden allemaal nogal geluk.

Zo trokken we verder het park door en kwamen we terecht in het cowboyland. Dit deel van het park is puur jeugdsentiment. Wie herinnert er zich ook nog het ‘fietsen’ in de lucht op cowboypaarden? Het werd zo tijd voor wat algemene vaderlandse cultuur.

Want wat onze kinderen totaal niet wisten, is dat Bobbejaanland ooit werd gesticht door Bobbejaan Schoepen. Ze hadden nog nooit gehoord van deze bekende Vlaamse zanger, die optrad met een cowboyhoed. Nochtans heeft Bobbejaan Schoepen (dank u internet) wel vijf miljoen platen verkocht en zowat vijfhonderd liedjes opgenomen.  Bobbejaan en zijn vrouw runden vanaf 1961 het familiepretpark in het Kempense Lichtaart. Dit jaar viert Bobbejaanland dus zijn 60ste verjaardag! Ik herinner me dat Bobbejaan er zelf vroeger rondreed in een sjieke Amerikaanse slee. Bovendien trad Bobbejaan naar het schijnt dagelijks in het park op voor volle zalen. Samson en Gert (die kennen onze kinderen dan weer wel) deden dus niets nieuws toen ze Plopsaland startten en er optraden…

Bobbejaanland, van harte proficiat met jullie jubileum dit jaar.
En bedankt voor 60 jaar familie-plezier!
Leen
De boomstammetjes in Bobbejaanland

Maar terug naar Bobbejaanland, waar we genoten van een aantal traditionele en gezellige familie-attracties zoals de rups, het reuzenrad en de boomstammetjes. Bij die laatste attractie werden we toch iets natter! Maar gelukkig was de zon er ondertussen ook. 

Telkens moesten we weinig aanschuiven. In de aanschuifrijen staan trouwens stippen op de grond geschilderd. Och ja, ook wij zagen mensen die na een jaar corona nog niet lijken te snappen dat dit geen decoratie is, maar daar kan Bobbejaanland weinig aan veranderen.

Handgel in Bobbejaanland

Bobbejaan wil corona ook verslaan!

Bobbejaanland doet al het nodige, en meer, in de strijd tegen corona: er zijn erg veel handgeldispensers, er wordt door het personeel vriendelijk maar kordaat gecontroleerd op het dragen van een mondmasker, in de attracties worden bubbels uit elkaar gehouden,… Dat is dus top geregeld! De coronamaatregelen hielden tijdens ons bezoek ook in dat er nog geen binnenattracties open mochten. Bij Bobbejaanland betekent dat dat het toffe Kinderland (op de toiletten na) gesloten blijft. Gelukkig zijn onze kinderen daar al iets te groot voor. 

Het echte werk: nog wat achtbanen

Daarna was het tijd voor het ‘echte werk’ zoals mijn stoere kinderen het noemen. Want voor een achtbaantje meer of minder draaien zij hun hand niet om. De nieuwste attracties van hun kaliber liggen samen, super handig voor deze moeder. Ik zocht weer een bankje uit terwijl zij naar de Fury en de Sledge Hammer trokken… Jammer was wel dat de Typhoon, één van de meest gewilde attracties, ’s namiddags niet meer open was door een panne. Dat kan gebeuren, en al snel waren twee techniekers bezig met herstellingen.

Bij King Kong in Bobbejaanland

Maar niet getreurd, er was nog genoeg te beleven. Een nieuwigheid was voor mij Naiads Waters, waar draken water spuwen en kinderen (als het wat warmer is) lekker kunnen spetteren tussen leuke nimfen. Daarna gingen we nog eens naar de nostalgische zweefmolen en klommen mijn stoere kinderen op de klimtorens van het vernieuwde speelplein. En o ja, we namen een tram maar werden in de lucht gehesen en geschud door King Kong,…

Ook onze namiddag vloog gewoon voorbij!

Praktisch

Voor wie ook wil gaan genieten van een leuk dagje Bobbejaanland hebben we nog de volgende tips:

  • Koop vooraf je tickets online op www.bobbejaanland.be
  • Kijk op de site ook welke attracties open zullen zijn, er komen versoepelingen aan dus binnenkort kan er waarschijnlijk nog meer!
  • Toen wij er waren, was er enkel take-away catering. Picknickplaatsen zijn ook voorzien.
  • Mondmaskers waren bij ons verplicht, ook voor kinderen onder 12 jaar. Kijk de laatste richtlijnen hierover na op de website. Een reservemasker is ook handig!
  • Op de website van Bobbejaanland vind je ook alle praktische info over de bereikbaarheid. Er is betalende parking, die je wordt aangewezen door parkeerwachters. Toen wij er waren, betekende dat dat wij (in kolonne) verplicht een stuk door een modderplas moesten rijden. Voor de prijs die je voor de parking betaalt, verwacht je dit niet.  
  • Wie met de trein wil reizen, kan een Discovery Ticket (de vroegere B-dagtrip) kopen voor Bobbejaanland. Meer info op https://www.belgiantrain.be/nl/leisure/discovery-ticket/bobbejaanland
Naiad Waters in Bobbejaanland
Waar Bobbejaanland bekend voor is: het cowboydorp