De 4 leukste woensdagnamiddaguitjes met oma's en opa's

“Omaaaaaa of opaaaaaa gaan we iets leuks doen vandaag?” Zijn je kleinkinderen deze maand weer bij jou op woensdagnamiddag en zoek je iets leuks om samen te doen? Zoek niet verder, want voor al wie op zoek is naar een leuke daguitstap met de (klein)kinderen, zetten alvast 4 x leuke woensdagnamiddaguitstapjes op een rijtje.

museum natuurwetenschappen

Grootouders en kleinkinderen samen naar het Museum voor Natuurwetenschappen.

Neem je favoriete oma bij de arm of slinger je kleinkind in je nek en ontdek samen de grootste Europese collectie over dinosauriërs, de tijdelijke expo Apenstreken en de vele andere boeiende zalen. In het Paleolab, een unieke ontdekruimte in de Dinosaurusgalerij, ben je nu eens paleontoloog, dan weer geoloog of antropoloog.  Aanraken, uitproberen, onderzoeken, puzzelen: hier kan je dat allemaal!
 

Oma, met welk speelgoed speelde jij vroeger? Op naar het Speelgoedmuseum!

Breng een speels bezoek aan het Speelgoedmuseum. Een bezoek aan het Speelgoedmuseum is voor jong en oud steeds een unieke ervaring. De buitengewone speelgoedcollectie is een van de grootste in Europa. Haal het kind in jezelf opnieuw naar boven. Mijmer weg bij het speelgoed uit je kindertijd en ontdek waar je (groot)ouders mee speelden. Stap in een wereld van verbeelding en verwondering! In het Speelgoedmuseum (her)ontdek je de spel- en speelgoedcultuur van vroeger en nu. De rijke collectie, verspreid over maar liefst 7000 m2, focust op de speelgoedgeschiedenis, maar werpt eveneens een blik op vandaag en morgen. Een ideale uitstap om samen met je oma en/of opa te doen! 

Gent bootjes

Maak samen een boottochtje op de Gentse wateren

Sta samen eens zelf aan het roer van een minerva boot of luxe sloep. Een ideaal grootouder-kleinkinduitstapje voor enkele uren of een volledige dag, vaar samen de toeristische Leie op. Je vaart er in alle rust langsheen prachtige tuinen en voorbij de schildersdorpen St.-Martens-Latem en Deurle. Echt een topactiviteit op woensdagnamiddag bij mooi weer, nietwaar?

Ga samen karten in Genk

Beleef samen met opa en oma een onvergetelijk dagje weg bij Karting Genk, waar sport, fun, en adrenaline elkaar perfect aanvullen! Leef jullie uit in een kart op het prachtig outdoor fun circuit van 500m. Kids kunnen al karten vanaf 1m25 en kunnen een professionele kids race school volgen en gaan zo de F1-held Max Verstappen achterna... Meer info vind je op www.kartinggenk.be