Een beestige dag in Pakawi Park

Pakawi Park in Balen, is één van de weinige Belgische dierentuinen waaraan we nog geen bezoekje brachten. Tijdens een weekendje weg in de Antwerpse Kempen was het eindelijk zover voor ons! Nemen jullie een kijkje mee?

Drie jaar geleden maakte Pakawi Park een doorstart uit de Olmense Zoo. En wat voor één! Met nieuwe dierenverblijven, veel ruimte voor groen, en randanimatie heeft het park zijn oude imago volledig van zich afgeschud. Paka betekent in het Swahili ‘kat’ en net die katachtigen zoals leeuwen, tijgers en panters staan hier dan ook in de schijnwerpers. Met de naam ‘park’ in hun titel wil de dierentuin ook benadrukken dat deze dierentuin een groene oase is om een heerlijke dag met het gezin door te brengen.

PakawiPark

Allemaal beestjes

Met een plattegrond in de hand en een overzicht van de verschillende shows en voedertijden gaan we op pad. Van ver horen we de apen al luidruchtig spelen en slingeren op hun touwenparcours. Van bij hen gaan we eerst richting de katachtigen, onze lievelingsdieren. De tijgers begroeten ons van om het hoekje en ook de leeuw komt met veel gebrul recht op ons afgelopen.

Halverwege de ochtend schuiven we aan bij de roofvogelshow. Van een klein koddig uiltje over een gier tot een steenarend; allemaal vliegen ze rakelings over onze hoofden. Altijd indrukwekkend en best wel een beetje eng, volgens de dochter.

PakawiParkRoofvogelshow

Dames en heren, appels en peren, ....

Na de lunch (met binnenspeeltuin en een gigantisch springkussen) schuiven we aan bij het kleinste grootste circus ter wereld, dat twee keer dag een voorstelling geeft. Tonino en Stefania brengen in de gezellige circustent een leuke show met clownstreken, acrobatie, muziek en flink wat grappen. Tonino is een echte entertainer en het uurtje circus vliegt dan ook voorbij. Een dikke aanrader, zowel voor lagereschoolkinderen als hun ouders. Belangrijk ook: de circusvoorstelling is inbegrepen in je toegangsticket. En een grote meevaller als het net bij ons wat minder weer is: na een uurtje in de tent ben je opnieuw opgewarmd en opgedroogd!
Bij de circustent vind je trouwens ook nog een grote speeltuin en wat kleinere kermisattracties, waar de kleinsten tegen betaling nog wat extra energie kwijt kunnen.

PakawiParkcircus

De savanne roept

We laten de katachtigen achter ons en trekken richting savanne. Hier hebben de olifanten, zebra’s en giraffen het voor het zeggen. Via een brug lopen we over hun terrein en kunnen we echt dicht bij de giraffen komen. Vlak daarnaast ligt het ‘berenbos’. Ook hier loopt een plankenpad door hun territorium en door de bomen; je loopt dus als het ware tussen de wolven en de beren. Als ik mag kiezen, dat behoort dit ‘berenbos’ zeker tot mijn favoriete plek in het park.

 

SavannePakawiPark
PakawiParkBerenbos

Enkeltje richting tropen

Via de doorloopvolière, waar we tussen de flamingo's slenteren, komen we uiteindelijk bij de tropenhal terecht vol met exotische planten, vogels en uiteraard reptielen. Hier spotten we naast neushoornvogels en schildpadden ook anaconda’s en netpythons. Altijd een geluk dat die laatste veilig achter glas zitten.

PakawiParkTropischehal
PakawiParkTropischeHal
PakawiParkreptuilenhuis

Pakawi Park heeft ons echt verrast. Met het vele groen is het een fijn park om doorheen te lopen. Prachtige dieren, vriendelijke medewerkers, veel ruimte om te spelen en een charmante circusdirecteur. Meer heeft een mens niet nodig voor een fijn dagje uit 😊


Check zeker eens de website van Pakawi Park; af en toe zijn er speciale dagen met optredens, muziek en nog veel meer.

PakawiParkstokstaartjes
PakawiParkgiraf