Een dag vol avontuur bij The Outsider Vlaamse Ardennen

Op een zaterdagochtend rijden we onder een lentezonnetje richting de Vlaamse Ardennen, klaar voor een dag vol avontuur.  
We kwamen ooit al eens een dagje naar The Outsider, maar nu de dochter een paar jaar ouder en groter is, is het meer dan tijd voor een nieuwe portie avontuur.

Een dag vol avontuur in The Outsider Vlaamse Ardennen

The Outsider Vlaamse Ardennen is een domein aan de donkvijver in Oudenaarde vol met sportieve en minder sportieve activiteiten. Denk maar aan een hoogteparcours, blotevoetenpad, bijlwerpen, escape room en escape wandelingen, allerlei waterporten en nog veel meer. Na vooraf een kijkje te hebben genomen op de website van The Outsider pikken we er een aantal activiteiten uit, zodat we een volle dag avontuur voor de boeg hebben voor groot en klein. We pikken nog een vriendinnetje op van de dochter en gaan op pad.  

De hoogte in!

Het hoogteparcours staat als eerste op het programma. De meisjes zien de zestien meter hoge klimtoren al van ver blinken. Hij werd gebouwd in de vorm van een diamant, vandaar de naam ‘Blue Diamond’. De monitor begint aan een uitgebreide uitleg, deelt helmen en klimgordels uit en dan mogen de meisjes eerst oefenen met het vast- en openklikken van de levenslijn. Nadat ze zichzelf bewezen hebben op het testparcours op de begane grond, mogen ze van de monitor starten met de eerste verdieping. Door de vorm van de klimtoren, hoef je niet over alle obstakels heen te klimmen, maar kan je zelf kiezen welke je aandurft en welke niet. 
De meisjes vliegen zowat door de eerste verdieping over de brugjes, touwladders en zelfs schommels. Dus gaan we al snel naar de tweede verdieping, waar de obstakels wat moeilijker en pittger zijn En terwijl het vriendinnetje haar grenzen verlegt bij een aantal hinernissen op de allerhoogste verdieping (met trouwens een mooi zicht op het meer); besluit de dochter nog wat te gaan spelen op de eerste en tweede verdieping. 
Grenzen verlegd tijdens deze topacitiviteit! 

Klimmen op de Blue Diamond
Klimmen op de Blue Diamond
Klimmen op de Blue Diamond
Klimmen op de Blue Diamond

Blotevoetenpad

Ik geef toe, we zijn een beetje fan van blotevoetenpaden. We hebben er intussen al verschillende uitgeprobeerd in Vlaanderen, dus we hebben vergelijkingsmateriaal. Dit blotevoetenpad is misschien niet het langste blotevoetenpad van Vlaanderen, maar het is misschien wel het allermooiste. Je loopt op een prachtig pad tussen de bomen en struiken. Af en toe had ik zelfs echt het gevoel om in een ongerept stuk buitenlandse natuur te lopen. Op een bepaald ogenblik mag je kiezen tusen een natte en een  droge route. Twee keer raden wat de meisjes kozen. 😊 Als er modder te scoren valt, dan is het nog zoveel leuker, toch? Het mooiste stukje is zonder twijfel het stukje met ronde looptegels door het water. Een tocht van ongeveer een half uurtje, en zalig om te doen! 

Blotevoetenpadpret
Blotevoetenpadpret
Blotevoetenpadpret

Lunchtijd

Het zonnetje schijnt en we nestelen ons op het terras van Taverne ‘Den Dronk’ op het terrein van The Outsider. Pasta’s, pizza’s, slaatjes en burgers met frietjes; de keuze is hier moeilijk. Terwijl de ene een pasta naar binnen werkt en de andere voor frietjes gaat, geniet ik van een heerlijk slaatje. Even weer energie opdoen voor de volgende activiteit die eraankomt. 

Een jungle vol hindernissen

Het moeraspad, daar hebben de meisjes al de hele tijd naar uitgekeken. En de mama stiekem ook, want ik weet nog van de vorige keer dat de natuur hier echt prachtig is. Je waant je echt in de Braziliaanse jungle (gelukkig zonder de grote vieze beesten). De meisjes trekken een bikini aan, want – zoals de monitor vertelt – de kans om hier in het water te vallen is heel erg groot. 
Wat moet je je nu voorstellen bij een moerasparcours? Een fantastisch mooi stuk groene natuur met een gemakkelijk en moeilijk hindernissenparcours. Je mag het woordje ‘gemakkelijk’ wel relativeren, want ook op de gemakkelijke route zagen we heel wat mensen in het water vallen. Er zijn paaltjes, wankele brugjes, houten klimconstructies, en nog veel meer. De meisjes gaan heel vrolijk van start, en terwijl moeder nog het eerste stukje van paaltje tot paaltje springt, besluit ik na een tijdje om het parcours uit het struikgewas verder te volgen. Flauw excuus, maar de fotocamera mag niet nat worden, hé. 
Anderhalf uur later heb ik veel te veel foto’s genomen, heel veel mensen zien schaterlachen en vallen, en neem ik één nat en één droog kind mee richting buitendouches. 
Echt een topactiviteit, dit moerasparcours!

Machtig moerasparcours bij The Outsider
Machtig moerasparcours bij The Outsider
Machtig moerasparcours bij The Outsider
Machtig moerasparcours bij The Outsider

Op en rond het water

En dan lonkt het mooie meer, waar we voor een uurtje een SUP hebben gehuurd. Eerst wurmen de twee zich in een wetsuit, wat al een heel avontuur lijkt te zijn. Na een keertje de wetsuit binnenstebuiten te hebben aangedaan en daarna nog een keertje achterstevoren (😊), is het derde keer goede keer en lopen we naar het water. De twee meisjes hebben nog nooit geSUPt, en krijgen van de monitor dus eerst een vijftal minuutjes uitleg hoe ze er best aan beginnen en hoe ze kunnen opbouwen om toch het rechtopstaand ‘suppen’ te proberen. Na een paar minuten rondpeddelen op de de knieën, staan ze al snel beide recht op hun SUP en peddelen ze vlot en snel het hele meer over. Ze zijn het er allebei over eens dat SUPpen echt superleuk is. Dochterlief vraagt direct wanneer we nog eens gaan suppen, en het vriendinnetje vraagt zelfs of ze voor haar verjaardagsfeestje zou kunnen komen suppen met haar vriendinnen. 
De mogelijkheden op het water zijn hier trouwens eindeloos: van leren waterskiën to wakeboard, kneeboard, kajakken, pedalo varen, en nog veel meer. Mocht het avonturengedeelte je minder interesseren, kan je hier gerust ook een hele dag op het water doorbrengen. 

Suppen op het meer
Suppen op het meer
Bye The Outsider Vlaamse Ardennen

Praktische info

The Outsider Vlaamse Ardennen  vind je dus in Oudenaarde. Er is een hele grote gratis parking.

Belangrijk: het is verplicht om vooraf online te reserveren voor de verschillende activiteiten 
 
Voor het hoogteparcours: enkel kinderen groter dan 130 cm kunnen hier klimmen. Tussen 130 cm en 150 cm kunnen zij klimmen op de eerste verdieping. Kinderen groter dan 150 cm mogen klimmen op de drie verschillende verdiepingen. 

Neem handdoeken, badkledij en reservekledij mee. Voor het hoogeparcours draag je best stevige schoenen. Voor het moerasparcours trek je best zwemkledij en een shortje aan, samen met schoenen of sandalen die tegen water kunnen.