Een dag vol avontuur in Plopsaland De Panne, ook voor de kleintjes!

Als mama van een peuter is het soms zoeken naar leuke activiteiten tijdens het weekend of de vakanties. Gelukkig biedt Plopsaland De Panne ook voor de allerkleinsten een heleboel plezier! Tijdens de paasvakantie trokken we eropuit en ontdekten we het Studio 100 festival in Plopsaland, een kans die we niet wilden missen.

Meet en greet met Bumba

Bij aankomst werden we meteen verwelkomd door een meet en greet met Bumba, de grote held van onze kleine meid. Daarna begon ons avontuur in het park.

Plopsaland De Panne heeft attracties zowel binnen als buiten, en ook voor de kleintjes onder de 85 cm is er genoeg te beleven, natuurlijk wel onder begeleiding van mama of papa. Onze kleine meid genoot met volle teugen van alle attracties die ze kon uitproberen. Van de eendjes en kikkers tot de kinderboerderij van Big en Betsy, de dieren trokken haar aandacht. Maar ook de kleurrijke attracties zoals de tiktak bootjes wisten haar te betoveren.

Attracties Plopsaland
Plopsaland Bumbaland

Smullen bij Mr. Spaghetti

Na alle avonturen hadden we natuurlijk honger gekregen, dus streken we neer bij Mr. Spaghetti voor een smakelijke maaltijd. Gelukkig was er meer dan genoeg keuze, van Vol-au-vent tot stoofvlees, en ja hoor, je kon er zelfs spaghetti eten ;).  Onze kleine avonturier genoot met volle teugen van haar balletjes in tomatensaus, en we waren blij te zien dat er ook voor de kleinste fijnproevers genoeg te smullen viel.

Plopsaland mr. Spaghetti

Comfort voor kleine avonturiers en het gezin

Na het eten was het tijd voor een pamperpauze, en gelukkig waren er voldoende babyverschoonruimtes beschikbaar, allemaal voorzien van alle nodige faciliteiten en niet onbelangrijk: alles was proper! Iedere verversruimte is voorzien van een eigen hokje met slot. Zo wordt ook de privacy gerespecteerd.

Betoverende Plopshow

Vervolgens was het tijd voor de Plopshow in het Plopsa Theater, een nostalgische ervaring voor ons als ouders en een betoverende show voor onze kleine meid. Ondanks dat de show 70 minuten duurde, heeft ze toch genoten van de dansjes en liedjes. En de laatste twintig minuten was het volledig mama en papa uitblaastijd ;).

Plopsaland Plopshow

Verkenning door het park

Met een duttende kleine avonturier maakten we nog een wandeling door het park, waar we versteld stonden van de netheid en de vele knabbels- en drankkraampjes. Overal was er wel iets te beleven en we waren aangenaam verrast dat iedere zone en restaurant zo tot in de detail is aangekleed. Dat is nu net zo leuk aan Plopsaland De Panne!

Haar favoriete spot? Ongetwijfeld Circus Bumba!

 

Afsluiten met parade en optreden

We sloten onze dag af met de Studio 100 Festival On Wheels en een optreden op het Dorpsplein, waar alle figuren samenkwamen om te zingen, dansen en springen. Ook onze kleine meid was in haar nopjes en kreeg zelfs een high five van Bumba en een aandenken aan haar meet en greet.

Kortom, Plopsaland De Panne heeft zoveel te bieden voor de allerkleinsten en is een plek waar het hele gezin volop kan genieten. Wij zeggen alvast: “Dag Plopsaland, tot de volgende keer!

Plopsaland Parade