Een schitterende moeder-dochterdag in Antwerpen

Afgelopen zaterdag genoten dochter Fleur en ik van een zalige mama-dochter uitstap in Antwerpen. Benieuwd waar we naartoe gingen?

Ook fan van fonkelende edelstenen?

De dochter is niet vies van blinkende steentjes, dus hadden wij al een tijdje ons oog laten vallen op het DIVA, het museum over diamanten, goud en zilver in Antwerpen.
Na een bezoekje aan Brabo op de Grote Markt lopen we het museum binnen. Aan de balie krijgt de dochter direct een cool vergrootglas en een leuk zoek- en infoboekje (voor kinderen vanaf 7 jaar). Aan de hand van dit boekje kunnen we het familiespoor volgen, dat in de wonderkamer begint.
En dat vergrootglas komt hier direct van pas. In de wonderkamer bekijken we het ene na het andere schitterende voorwerpen. Een prachtige broche van een pauw volledig uit edelstenen? Check!
In het atelier leren we hoe die prachtige spullen gemaakt worden. Tussen het gereedschap van de edelsmid en de diamantbewerker mogen we het ‘diamantspel’ spelen. Hier kan je checken hoeveel ‘diamanttalent’ je hebt. En wat blijkt: wij blijken wel talent te hebben om er de duurste steentjes uit te kiezen. Goed om te weten!

DIVA-wonderkamer
DIVA-Antwerpen
DIVA-Wonderkamer

Binnen stappen in een echte kluis!

Diamanten reizen ook de hele wereld rond. Maar wist je dat bijna elke diamant minstens toch één keer in zijn leven in Antwerpen komt om ofwel verkocht te worden ofwel geslepen te worden? Bij de wereldbol in de handelskamer leren we in welke landen ze nu precies diamanten uit de grond halen.
En dan staan we plots in hoog beveiligde kluis midden in het museum. Hier stelt het museum je slechts één vraag: echt of vals. Bij een diamant gaat het immers niet om de grootte, maar om de zuiverheid, kleur en vorm. Tijd dus om dat diamanttalent grondig te testen …
En in de laatste kamer kunnen we ons vergapen aan de prachtigste juwelen. Tiara’s, armbanden, halskettingen, … Ze lijken allemaal rechtstreeks uit het juwelenkistje van prinsessen te komen.
Heb je dus zin om wat meer te weten te komen over edelstenen, goud en zilver? Dan ben je hier in het DIVA aan het juiste adres!

DIVA-kluis
DIVA-kluisi

Op bezoek bij #LikeMe

En dan had ik nog een grooooooooote verrassing voor de dochter in petto. Het was namelijk de openingsdag van de expo #smilelikeme in de Stadsfeestzaal in Antwerpen. Voor degenen die het nu horen donderen in Keulen: Like Me is een superhippe jeugdserie op Ketnet, die de avonturen volgt van Caro en haar vrienden in een middelbare school. In de serie worden liedjes van vroeger in een nieuw jasje gestopt. Ik moet het stiekem toegeven: niet alleen mijn dochter Fleur is fan van de serie …
De belevingsexpo vind je terug in de stadsfeestzaal op de Meir, op wandelafstand van het station. Op de benedenverdieping van de stadsfeestzaal zitten wat leuke winkels, een paar eetgelegenheden en toiletten. En de eerste verdieping is de place to be!
Hier poseren we in alle mogelijke posities in de verschillende decors van Like Me, zingt de dochter de longen uit haar lijf in de karaoke en halen we herinneringen op aan de serie. Met de QR-code die je krijgt bij het onthaal, kun je ook verschillende animaties starten bij de installaties, en dan krijg je hiervan nadien in je mailbox superleuke foto’s.
Of de expo de moeite is? Echte fans zullen hier de tijd van hun leven beleven en net als wij meer dan honderd foto’s maken. Wij genoten ongeveer anderhalf uur met volle teugen van #smilelikeme. De expo loopt nog tot 30 september.

SmileLikeMe
SmileLIkeMe
SmileLikeMe